08-07-2015

Veenman wendt zich tot het visual analytics platform QlikView

Deel dit bericht

Veenman, specialist op het gebied van geïntegreerde documentoplossingen, heeft gekozen voor Qlik, aanbieder van Visual Analytics.

Veenman wendt zich tot het visual analytics platform QlikView om beter inzicht in en grip te krijgen op haar belangrijkste bedrijfsprocessen, met als doel de klant beter te kunnen bedienen. Qlik-partner Active Professionals verzorgde de implementatie en ontwikkelde in de eerste fase van de samenwerking een dashboard waarin alle relevante salesdata direct visueel inzichtelijk is. Accountmanagers kunnen hierdoor betere beslissingen nemen en hun tijd op de juiste manier besteden op basis van inzicht in data. Bovendien kan Veenman een betere en accurate sales forecast doen. Eerder was dergelijke informatie versnipperd over de organisatie en opgeslagen in diverse systemen.

Met behulp van QlikView wordt al deze data eenvoudig ontsloten en in één oogopslag gepresenteerd, aldus Sabine Palinckx (foto), Country Manager Benelux bij Qlik: “Iedereen op de werkvloer maakt talloze beslissingen op een dag, maar zijn dat wel de juiste? Zicht op data kan enorm helpen om te bepalen wat de juiste beslissing is, in iedere situatie. Of het nu gaat om het verlengen van een contract, het benaderen van een prospect of het afhandelen van een klacht. Veenman heeft dit goed begrepen en toont aan dat data-analyse voor iedereen toegankelijk is en ermee aan de slag kan om bij te dragen aan een duurzaam bedrijfsresultaat.”

WK

Partners