01-04-2015

Qlik vereenvoudigt Big Data-analyse voor VWR

Deel dit bericht

Qlik, leverancier van Data Discovery, maakt bekend de wereldwijde implementatie van QlikView te hebben verzorgd bij VWR. VWR is een onafhankelijke leverancier van laboratoriumdiensten, producten en oplossingen. QlikView stelt VWR in staat om wereldwijd complexe analyses uit te voeren op de acht terabyte aan data.

Voordat QlikView werd geïmplementeerd had VWR veel moeite om de grote hoeveelheid data te analyseren. Het proces was ingewikkeld en verliep niet flexibel. De data moest vanuit meer dan een miljard datasets worden verzameld, uit verschillende toepassingen, spreadsheets en andere bronnen, zoals de CRM-systemen. QlikView maakt dit eenvoudiger.

Meerdere databronnen
VWR gebruikers kunnen met de QlikView Connector voor SAP Netweaver eenvoudig data koppelen. Daarnaast krijgen ze toegang tot meerdere databronnen om data te ontsluiten en real-time inzicht te krijgen. Dankzij het eenvoudige gebruik van QlikView kunnen gebruikers via zowel mobiele devices als de computer met het associatieve zoekmodel onbeperkt vragen stellen om diepgaande analyses uit te voeren.

“Met de eenvoudige en intuïtieve interface van QlikView kunnen onze medewerkers zelf op onderzoek uit gaan in plaats van te vertrouwen op de bestaande statische rapporten”, zegt Jonathan De Deken, Vice President Information Services bij VWR. “Het platform voorziet onze medewerkers van real-time analyses met daarin belangrijke informatie die ondersteuning aan ons bedrijf biedt.”

Partners