19-03-2011

Panasonic introduceert de HM-TA20, een robuuste, portable HD multimediacamera

Deel dit bericht


Panasonic brengt een nieuwe portable HD multimediacamera op de markt, de HM-TA20, zo ontworpen dat hij tegen een stootje kan. Een robuust design met grootse prestaties, zelfs onder slechte lichtomstandigheden. De nieuwe TA20 is een camera waarmee je onder alle omstandigheden eenvoudig mooie opnames kunt maken, zowel foto’s als Full HD video.

De HM-TA20 heeft een drievoudige bescherming die hem zo ‘tough’ maken; hij is water-, schok- en stofbestendig. Waterbestendig tot een diepte van 3 meter, bestand tegen een val van een hoogte van maximaal 1,5 meter en bestand tegen het binnendringen van stof en zand. Bovendien is deze camera uitgerust met een Night View Mode voor gebruik in minder goede lichtomstandigheden. Deze nieuwe functie wordt automatisch ingeschakeld bij weinig licht en filmt in een beeldfrequentie van 15 beelden per seconde.

Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat je altijd mooie opnames maakt of het nu om foto’s of video gaat. Dit maakt de camera ideaal voor actief gebruik buiten zoals tijdens het sporten of recreatieve activiteiten. Het grote 3,0 inch Touchscreen zorgt er bovendien voor dat de TA20 in al deze situaties gemakkelijk te bedienen is. Naast touchscreen bediening van de gangbare functies, kan men met één vinger op het scherm ook foto’s en video’s bewerken, uploaden en instellingen wijzigen.

De HM-TA20 maakt gebruik van het MP4-format wat heel handig is voor het uploaden en bewerken van beelden via een PC of Internet. Via de geïntegreerde USB-ingang kan de camera op een PC worden aangesloten en kunnen gemaakt foto’s of videobeelden worden overgezet om ze vervolgens te bekijken, te bewerken of ze on-line te zetten op bijvoorbeeld Facebook of YouTube. Als de TA20 is aangesloten op een PC kan deze ook als webcamera worden gebruikt. Maar hij kan ook als memorecorder worden gebruikt. Door de voice recording functie is het mogelijk om geluid van buitenaf op te nemen, bijvoorbeeld tijdens een concert, maar ook stemgeluid is mogelijk.

Software
Met de ingebouwde HD Writer PE 2.0-software, die compatibel is met zowel Windows als Mac, kan vrijwel elke PC worden gebruikt. Men hoeft zich geen zorgen te maken over het type besturingssysteem, zelfs niet als men deze op een andere locatie wil gebruiken zoals bij vrienden, of op kantoor. De software wordt automatisch gestart wanneer de camera is aangesloten op een PC via de geïntegreerde USB-aansluiting, en laat gebruikers bekijken, bewerken en eenvoudig afbeeldingen uploaden.
 

Partners