01-03-2011

Nieuwe Loewe Art 46 LED televisie

Deel dit bericht


Loewe zet met de nieuwe Art 46 LED het succesverhaal van de televisietoestellen-lijn Art voort. Met Art LED doet hoogwaardig design zijn intrede in de woonkamer. Achter het aansprekende uiterlijk van de nieuwe Flat-TV gaan een functioneel innerlijk en bijzondere technische innovaties schuil, gepaard met het grootst mogelijke comfort.

Comfortabele techniek
In het middelpunt van de beeldtechniek van de nieuwe Loewe Art LED staat het hoogwaardige led-panel, dat met zijn 200 Hz beeldperformance zorgt voor een excellente, uiterst exacte en haarscherpe weergave van bewegingen. De edge-led achtergrondbelichting staat daarbij garant voor uitstekende contrastwaarden.

Ook wat betreft multimedia slaat de Art LED een goed figuur. Met het nieuwe mediaportaal Loewe MediaHome is voor het eerst ook bij de Art-familie mogelijk om met de TV toegang te krijgen tot foto's, video en muziek in het thuisnetwerk of op een lokaal USB-opslagmedium. Zo kunnen vakantiefoto's op de harde schijf van de eigen PC of muziekvideo’s op een USB-stick in volledig formaat en in optimale kwaliteit worden bekeken. Bovendien maakt het nieuwe Loewe MediaNet bij de DR+-varianten nu al de comfortabele toegang tot online content mogelijk. Ongecompliceerd en snel kunnen met MediaNet internetvideo's worden bekeken, webradio worden beluisterd en een grote selectie van overige internetcontent worden opgeroepen. Allemaal dankzij een intuïtief bedieningsconcept via een paar drukken op de knop van de afstandsbediening. Met het nieuw vormgegeven bedieningsoppervlak met zijn overzichtelijke menustructuur is het gebruik van deze functionele veelzijdigheid kinderlijk eenvoudig. Bovendien zal de functie MediaNet via een gratis MediaUpdate in het voorjaar van 2011 ook beschikbaar zijn voor Art LED-televisies zonder geïntegreerde harde schijf.

USB Recording
Eveneens gekoppeld aan de MediaUpdate is de nieuwe functie USB Recording. Daarmee kunnen programma’s in de toekomst ook met alle Art LED-varianten zonder geïntegreerde harde schijf gemakkelijk worden opgenomen op een externe harde schijf 1. Naast een spontane directe opname kunnen digitale uitzendingen uiteraard ook digitaal worden voorgeprogrammeerd. Deze voorprogrammering gaat eenvoudig via de EPG, Teletekst of handmatig. Last but not least kunnen – op voorwaarde van de MediaUpdate – opnames van andere Loewe- toestellen met geïntegreerde harde schijf uiteraard ook op USB-opslagmedia worden gearchiveerd, worden meegenomen en probleemloos via USB op andere Loewe-led-TV’s worden afgespeeld.

Uiterlijk
Met de vormgeving van de Art LED door Phoenix Design citeert Loewe designelementen van de succesvolle Loewe Spheros en Loewe Art SL-modellen. De televisies zijn ondanks extra geïntegreerde functies nog slanker geworden. De harmonieuze integratie in de woonomgeving wordt nog gemakkelijker door de keuze uit drie aantrekkelijke kleurvarianten: edel Zwart, technisch Chroom Zilver of het nieuwe, behaaglijk-warme Mokka. Ook bij de opstellingsconcepten biedt Loewe een grote keus aan individuele varianten. Van een Table Stand met draaibare en in hoek verstelbare voet tot een net zo beweeglijke Floor Stand en VESA-wandhouders: voor elke situatie is er een perfecte oplossing. Een voorziening voor bevestiging aan de wand is al geïntegreerd in de achterwand van de behuizing.

Geluid

Ook bij de weergave van geluid mag je bij Loewe hooggestemde verwachtingen hebben. Verfijnde geconstrueerde, gesloten twee-weg-boxen verwennen het oor met exacte hoge tonen, heldere middentonen en een krachtige bas. Alle modellen beschikken over Dolby Digital Plus. De Art 46 LED beschikt bovendien over geïntegreerde AC3 en dts. Een muziekvermogen van twee maal twintig Watt stereo plus veertig Watt voor het lage-tonen-bereik zorgt te allen tijde voor een helder, krachtig geluid. Uitbreiding met andere Loewe-audiocomponenten is dankzij volledige compatibiliteit altijd mogelijk. De nieuwe Loewe Art 46 LED vormt daarmee de perfecte basis voor een grootse thuisbioscoop.

Milieuvriendelijk
Bij het ontwerpen van de Art LED werd bijzonder veel waarde gehecht aan milieuvriendelijkheid en zuinige omgang met natuurlijke bronnen. De Art LED is bijvoorbeeld vrij van lood en kwikzilver. De led-achtergrondbelichting helpt om het stroomverbruik op een bij deze tijd passend laag niveau te houden. De energiebesparingsfunctie OPC regelt optioneel de helderheid van het display, passend bij de belichting in de ruimte, om het stroomverbruik verder omlaag te brengen. In de standby-modus bedraagt het stroomverbruik minder dan 0,4 Watt. En natuurlijk zijn Loewe-producten al sinds jaren uitgerust met netschakelaars die zorgen voor een reëel verbruik van nul Watt.
 

Partners