04-08-2014

Steeds meer developers schrijven software voor Internet of Things

Deel dit bericht


Steeds meer developers schrijven software voor Internet of Things. Volgens het Californische onderzoeksbureau Evans Data is 40 procent van de developers bezig met het bouwen van apps voor IoT devices of zijn dat van plan te doen binnen zes maanden.

Evans Data zegt dat van de 1400 developers 17 procent werkt aan IoT-applicaties en 23 binnen zes maanden begint. De meeste apps worden in Aziatische landen ontwikkeld.

31 procent van de developers ontwikkelen IoT apps als onderdeel van cloud computing. Daarna volgen real-time event processing, Big Data en machine-to-machine communicatie.

IIC en AllSeen

Steeds meer grote leveranciers zien business in IoT en werken samen aan standaarden via het Industrial Internet Consortium (IIC) dat is opgericht door AT&T, Cisco, GE, IBM en Intel. Andere leden zijn Microsoft, EMC, HP, Fujitsu, Samsung, Symantec en Toshiba.

Een ander IoT-consortium is AllSeen, waar tal van B2B en B2C bedrijven lid van zijn. AllSeen wordt ondersteund door de Linux Foundation en Qualcomm’s AllJoyn open source device detectie technologie.
 
Door: Witold Kepinski
 
 

Tags:

Development

Partners