15-11-2013

Information Builders op de eerste plaats in BARC’s BI Survey 13

Deel dit bericht


Information Builders, leider op het gebied van software voor business intelligence (BI) & analytics, informatie-integriteit en integratie, meldt dat het als beste uit de bus is gekomen in diverse categorieën en vergeleken met diverse peer groups in The BI Survey 13. Dit onderzoek is uitgevoerd door het Duitse Business Application Research Center (BARC). Het is de grootste onafhankelijke, internationale enquête onder BI-gebruikers. Information Builders krijgt erkenning voor het realiseren van topresultaten en voor het verschaffen van business voordelen aan een brede reeks van gebruikers.

The BI Survey 13 beoordeelde Information Builders’ BI platform WebFOCUS binnen drie vergelijkingsgroepen: ‘Large International Vendor’, ‘Enterprise Reporting’ en ‘Dashboard Vendor’. Het bedrijf scoorde het hoogste op diverse key performance indicators (KPIs) in de Large International Vendor groep, waaronder ‘business benefits’, ‘business achievement’, ‘user recommendation’ en ‘support’. Information Builders passeerde daarmee andere grote leveranciers zoals IBM Cognos, QlikTech, MicroStrategy en SAS. Information Builders scoort in deze categorieën ook hoog in de Enterprise Reporting en Dashboard vergelijkingsgroepen, en geeft daarmee blijk van de kracht van het platform in verschillende gebruikssituaties, regio’s en klant-implementaties.

Information Builders krijgt verder erkenning voor de hoge tevredenheidsscores in elke vergelijkingsgroep op ‘performance’ en is als toonaangevende ‘Dashboard’ leverancier de eerste keuze voor respondenten in multi-product omgevingen. Het onderzoek noemt verder Information Builders’ sterktes in self-service BI en onderstreept dat het flexibele platform gebruikers in staat stelt om snel individuele BI-applicaties te ontwikkelen. De hoge scores geven aan dat WebFOCUS gemakkelijk tegemoet komt aan de informatievoorzieningsbehoeften van tal van belanghebbenden met uiteenlopende technische kennis en data-behoeften.

“Information Builders laat vergeleken met haar peers consistent goede resultaten zien. Dit betekent dat klanten bedrijfsvoordelen boeken met het gebruik van de tools,” zegt Dr. Carsten Bange, oprichter en CEO van BARC. “Het bedrijf voorziet in een uitermate flexibele BI-suite en het heeft goede resultaten bereikt in de ‘business achievement’ categorie. Het is opmerkelijk dat het in deze belangrijke categorie beter scoort dan de grotere leveranciers.”

“Information Builders is erop gespitst alle belanghebbenden te helpen bij het gebruiken van business intelligence tools om hun besluitvorming te optimaliseren en de prestaties te verhogen,” zegt Gerald Cohen, president en CEO van Information Builders. “We zijn ongelooflijk trots op onze hoge scores in alle vergelijkingsgroepen in de BI Survey. De resultaten demonstreren dat (foto) we grote waarde brengen naar gebruikers van traditionele BI terwijl we ook self-service mogelijkheden geven aan niet-technische business gebruikers en aan gebruikers buiten de firewall. Nu meer organisaties hun informatiemanagementstrategie uitbreiden om in de behoeften van alle interne en externe partijen te voorzien, zijn we ervan overtuigend dat de flexibiliteit van ons platform op wereldwijde schaal een sleutelfactor in de concurrentiestrijd zal blijven.”

Ga voor The BI Survey 13 naar www.informationbuilders.com/go/BARC13 

Partners