12-03-2013

KVL Inspiratie Technologie zet talent op scherp

Deel dit bericht


Het opleidingenprogramma ‘Scherp Talent’ is een succesvol initiatief van KVL Inspiratie Technologie. Voor het programma selecteert KVL kandidaten en test ze grondig op kennis, talent en vaardigheden die bepalend zijn voor het succesvol doorlopen van de opleiding. Na afronding beschikken alle Scherpe Talenten over alle benodigde kwaliteiten om bij KVL zelf of bij andere bedrijven in dienst te treden en hun kennis en kunde direct in te zetten.

Ook dit initiatief van KVL Inspiratie Technologie is er op gericht bedrijven te stimuleren meer uit zichzelf en uit hun data te halen. Met de in het programma opgedane vaardigheden kunnen de afgestudeerden een aanzienlijke bijdrage leveren aan het voldoen van de informatiebehoefte bij organisaties. Dankzij de bij KVL opgedane kennis kunnen talenten bedrijfsgegevens die anders onbenut liggen opgeslagen, omzetten in nuttige en profijtelijke informatie. U kunt van hun kennis en kunde gebruikmaken door ze via KVL in te huren of door ze in dienst te nemen. Uiteraard kunt u ook uw eigen talenten deze opleiding bij KVL laten volgen om hen zo extra meerwaarde te bezorgen.

Wat is Scherp Talent?
Het Scherp Talent-programma start met een intensieve basisopleiding van een maand, waarin KVL-docenten de fundamenten van Business Intelligence, Databases en Datawarehousing grondig behandelen. Nadat zij dit basisdeel van drie weken met succes hebben doorlopen, wordt met de kandidaten besproken in welke ETL Tool zij zich gaan verdiepen en komt ook een ETL praktijkcase aan bod in de specialisatie. Dit kan natuurlijk afhankelijk zijn van specifieke wensen. Na de opleidingsperiode volgt een leer- en werktraject, met onder meer technische en communicatieve vervolgopleidingen, persoonlijke effectiviteitstraining en certificering.

Snel inzetbaar
Vanaf de tweede maand van het traineeship zijn de deelnemers als junior BI (DWH) -medewerker inzetbaar in projecten. Tijdens hun werkpraktijk worden zij vanzelfsprekend intensief begeleid door een deskundige en ervaren coach van zowel KVL als de opdrachtgever zelf. Aan de hand van periodieke evaluaties worden ook het werk- en leerproces optimaal op elkaar afgestemd, zodat opdrachtgevers en talenten naadloos op elkaar aansluiten. Kandidaten kunnen zich indien gewenst – of als bedrijven daarom vragen – ook specialiseren op bepaalde marktleidende tools binnen het gekozen vakgebied, waaronder het Informatica Data Integratie platform, IBM Information Server, Cognos, Human Inference, Microsoft SQL Server, QlikView, SAP Business Objects en Oracle (Warehouse Builder) etc.

Hooggekwalificeerde specialisten
Het Scherp Talent opleidingentraject resulteert gewoonlijk na een jaar in een arbeidsovereenkomst, waarbij de trainee volgens een zorgvuldig uitgestippeld programma in vaste dienst treedt bij de opdrachtgever of bij KVL Inspiratie Technologie. Scherp Talent zorgt dat jonge afgestudeerde talenten zich kunnen ontwikkelen tot een hooggekwalificeerd BI (DWH)-specialist via een leer- en werktraject van een jaar en met behulp van coaching-on-the-job.

Neem vrijblijvend contact op over de inhoud van het programma met Roy Verharen, opleidingscoördinator bij KVL Inspiratie Technologie onder telefoonnummer 010 – 750 35 50. Dit nummer is tevens het nummer voor vragen over mogelijke constructies en voorwaarden met betrekking tot het Scherp Talent programma.

KVL Inspiratie Technologie
Van Nelleweg 2422
3044 BC Rotterdam
Postbus 13422
3004 HK Rotterdam

 

Partners