29-07-2014

Reclassering Nederland kiest voor Oracle Business Intelligence Foundation Suite

Deel dit bericht


Reclassering Nederland, Stichting Verslavingsreclassering GGZ en Leger des Heils, Jeugdbescherming & Reclassering hebben voor het structureren van de managementinformatie gekozen voor de Oracle Business Intelligence Foundation Suite.

Dit platform biedt Business Intelligence-mogelijkheden (BI) waaronder enterprise rapportage, dashboards, ad-hoc analyse, multidimensionale OLAP, scorecards en predictive analytics op één geïntegreerd platform. Hiermee kunnen de reclasseringsorganisaties managementinformatie van alle drie de organisaties, onderbrengen in één enkele tool. Voordelen die de reclasseringsorganisaties willen behalen, zijn transparantie en uniformiteit van informatie en zeer actuele management- en resultatenrapportages, aldus Oracle Nederland.

Scrum

De Oracle Business Intelligence Foundation Suite wordt geïmplementeerd volgens de scrum-methode. Elke twee weken vindt er een iteratie plaats waarbij er meer functionaliteit aan de oplossing wordt toegevoegd. Zo is snel duidelijk wat de voortgang van het project is en is het mogelijk tijdig bij te sturen indien nodig.

Naast uniformiteit – rapportages zijn in alle drie de organisaties gelijk – is ook actualiteit een merkbaar voordeel aldus Oracle. Queries zijn nu direct of met maximaal een uur vertraging op te vragen in plaats van twee tot vier weken zoals voorheen. Overzichten zijn bijna in realtime uit te draaien. Daarnaast werken alledrie de organisaties straks met eenheid van taal en data waardoor er één informatierealiteit ontstaat en alle definities identiek zijn, aldus Oracle.

WK


Partners