20-06-2014

Oracle legt meer focus op cloud business na vlak kwartaal

Deel dit bericht


Oracle boekte in het vierde kwartaal van 2014 meer omzet en iets minder winst. De omzet steeg met 3 procent naar 11,3 miljard dollar. Analisten hadden een omzet van 11,48 miljard dollar verwacht. De winst daalde met 4 procent naar 3,6 miljard dollar.

De omzet uit nieuwe software licenties, zoals databases en applicaties, bleef stabiel op 3,8 miljard dollar. Het bedrijf moet pittiger concurreren tegen nieuwe startups en open-source software. Oracle probeert verder te groeien met zijn nieuwe in-memory database, door zijn technologie te koppelen aan OpenStack en OpenDayLight initiatieven.

De groeifocus ligt de komende jaren op de cloud zoals SaaS en PaaS, aldus ceo Larry Ellison. De omzet uit SaaS en PaaS groeide met 25 procent naar 322 miljoen dollar. De Infrastructure-as-a-Service (IaaS) omzet van Oracle groeide met 13 procent naar een omzet van 128 miljoen dollar.

Oracle president en cfo Safra Catz meldt dat de omzet uit cloud-abonnementen is gegroeid naar 2 miljard dollar op jaarbasis. Oracle is volgens Ellison de twee na grootste SaaS-bedrijf van de wereld na Salesforce.com. 'In IaaS zijn we groter en winstgevender dan Rackspace."

Micros

De omzet uit software en cloud groeide met 4 procent naar 8,9 miljard dollar. De omzet uit hardware groeide met 2 procent naar 1,5 miljard dollar. Het volgend kwartaal groeit de omzet met 4 tot 6 procent. Dat is meer dan de analisten verwachten.

Oracle gaf verder geen commentaar op een mogelijke overname van Micros Systems, leverancier van software voor hotels, restaurants en retailers. 

Door: Witold Kepinski
 
 

Tags:

Cloud

Partners