07-05-2014

Vesting Finance gaat dienstverlening stroomlijnen met SAS Visual Analytics

Deel dit bericht


Vesting Finance, dienstverlener op het gebied van credit management, heeft SAS Visual Analytics software gekozen voor het stroomlijnen van haar dienstverlening. Medewerkers en klanten van Vesting Finance krijgen met behulp van de software van SAS realtime inzicht in waardeportefeuilles. Daarnaast kunnen zij met SAS Visual Analytics zelf specifieke elementen binnen de portefeuilles onderzoeken, veronderstellingen toetsen en verbanden leggen.

Als incassobureau ging Vesting Finance in 1996 van start. Het bedrijf beschikt inmiddels over zes vestigingen. De dienstverlening is door de jaren heen uitgebreid naar het volledige credit management proces; van debiteurenbeheer tot het beheer van consumptieve credieten. Edwin Duiverman is Manager van het Vesting Service Center dat verantwoordelijk is voor onder meer ICT en Infomatiemanagement bij Vesting Finance: “Door de groei van onze organisatie was het noodzakelijk processen, procedures en systemen anders in te richten en op elkaar af te stemmen. Hierbij is ook de integratie van data in een datawarehouse en analyse van deze data een wezenlijk onderdeel.”

Business Intelligence
Vesting Finance besloot daarom op zoek te gaan naar een Business Intelligence-oplossing. Duiverman: “We werken voor onze klanten met grote hoeveelheden data. Als je al die data samenbrengt, wil je er uiteraard meer waarde uit halen. We waren direct enthousiast toen we de mogelijkheden van SAS Visual Analytics zagen. Hiermee gaan we echt een stap verder dan alleen Business Intelligence. We zetten de tool op verschillende manieren in. Enerzijds kunnen we portefeuilles snel beoordelen op hun waarde waardoor het makkelijker is onze prijs naar de opdrachtgever te bepalen. Anderzijds is het mogelijk de informatie te integreren in onze externe portal zodat ook onze klanten snel inzicht hebben. SAS Visual Analytics biedt bovendien veel interactiviteit. We krijgen niet alleen inzichten, maar kunnen deze ook verder onderzoeken waardoor we tot nieuwe conclusies komen.”

SAS Visual Analytics identificeert ook onzuiverheden in de data van Vesting Finance. “Het mooie van deze tool is dat je zeker weet dat je allemaal naar dezelfde data kijkt. Er is één versie van de waarheid op basis waarvan beslissingen genomen worden.” De software wordt door het bedrijf ingezet om meer aan te kunnen sturen op performance. Vesting Finance kan bijvoorbeeld inzoomen op processen en resultaten van de verschillende vestigingen. Door deze zaken inzichtelijk te maken kunnen oorzaken van problemen of drivers voor succes makkelijk worden geïdentificeerd.

Implementatie door Eclipse
De oplossing is bij Vesting Finance geïmplementeerd door SAS-partner Eclipse. “SAS Visual Analytics wordt nu alleen nog in de holding gebruikt. We werken er hard aan de software in te zetten bij alle vestigingen zodat managers en medewerkers daar ook gebruik kunnen maken van de analysekracht van SAS. Ook gaan we SAS Visual Analytics mobiel gebruiken zodat onze account managers de software kunnen gebruiken als zij bij klanten aan tafel zitten. Door nagenoeg realtime dwarsdoorsnedes van portefeuilles te maken en dit te visualiseren verwachten we belangrijke tijdswinst te boeken”, zegt Duiverman.

WH

Partners