28-04-2014

IBM opent appstore IBM Cloud Marketplace

Deel dit bericht

 

IBM software- en dienstenportfolio verplaatsen naar een eigen appstore. De ‘IBM Cloud Marketplace’ stelt klanten in staat om software en diensten eerst uit te proberen alvorens over te gaan tot de aanschaf ervan. Bij de lancering zijn ruim 100 SaaS- Software as a Service) applicaties beschikbaar. Deze zijn afkomstig van gerenommeerde leveranciers als Paypal, Zend, Sendgrid, MongoDB, NewRelic, Redis Labs, Sonian, Flow Search Corp, Twilio en Ustream.

Het optuigen van een eigen marktplaats voor cloudapplicaties markeert een nieuw hoofdstuk in IBM’s cloudstrategie. Eerder investeerde IBM al miljarden in haar IaaS (Softlayer), PaaS (Bluemix) en SaaS portfolio, en zag daar afgelopen kwartaal een omzetgroei van 50% binnen haar cloudtak voor terug. Volgens onderzoeksbureau Gartner zal de cloudmarkt ook in de nabije toekomst aanzienlijk groeien en is 80% van alle organisaties van plan om in 2014 gebruik te maken van cloudoplossingen.

Zelfbedieningsservice
Uniek aan de IBM Cloud Marketplace is de wijze waarop het de samenwerking tussen verschillende gebruikersgroepen bevordert. IT-professionals, ontwikkelaars en de line-of-business kunnen nieuwe diensten real-time testen, aanpassen en direct van elkaars expertise profiteren, waar ze voorheen vaak op elkaar moesten wachten. Deze vorm van zelfbediening helpt organisaties sneller de overstap te maken naar een hybride cloudomgeving.

Uitbreiding BlueMix
Daarnaast kondigt IBM aan haar BlueMix open cloud platform uit te breiden met 30 nieuwe diensten. BlueMix biedt een startpunt voor ontwikkelaars om applicaties te bouwen en te testen in een sandbox-omgeving, om deze vervolgens te verkopen via de IBM Cloud Marketplace. Ontwikkelaars hebben de beschikking tot een breed scala aan clouddiensten en API’s op het gebied van Big Data, mobiele en sociale technologieën. De implementatietijd van nieuwe applicaties wordt hiermee gereduceerd van maanden naar dagen.

Door: Witold Kepinski

 

 

Tags:

Cloud

Partners