16-04-2014

Oracle cloud is uitgebreid met Database Backup en Oracle Storage Cloud Service

Deel dit bericht

 

Oracle lanceert twee nieuwe Oracle Cloud-diensten: Oracle Database Backup en Oracle Storage Cloud.

Oracle Cloud Platform-as-a-Service-portfolio (PaaS) biedt een cloud-back-upoplossing voor Oracle Database. De Oracle-oplossing kan een integraal deel zijn van een veellagige database back-up & recovery-strategie.

Oracle Database Backup Service is geïntegreerd met Oracle Recovery Manager (RMAN). Hierdoor stelt deze oplossing klanten in staat gebruik te blijven maken van de RMAN-commando’s voor het uitvoeren van back-up & recovery tussen lokale Oracle Databases en de Oracle CloudMet Oracle Database Backup Service kunnen klanten de overdracht van back-up-data parallel uitvoeren en comprimeren en het maximale halen uit de performance, aldus Oracle.

Daarnaast omvat deze dienst encryptie aan de klantzijde om databeveiliging binnen de gehele keten te bieden. Oracle Cloud Storage is onderdeel van het Oracle Cloud Infrastructure-as-a-Service-platform (IaaS). Deze dienst biedt volgens Oracle een veilige, schaalbare en betrouwbare object storage-oplossing, waarmee organisaties altijd toegang hebben tot hun data in de cloud en deze moeiteloos opslaan, openen en beheren.

Oracle Cloud Storage biedt een uitgebreide oplossing voor het vereenvoudigen en verlagen van kapitaal- en operationele kosten voor data-back-ups en –opslag met een hoge betrouwbaarheid en veiligheid. Oracle Cloud Storage is API-uitwisselbaar met OpenStack Swift en biedt toegang tot gegevens via REST en Java API's.

Partners

Oracle Partner Network-leden (OPN) zijn al heel lang onderdeel van Oracle. Zij leveren database-en storage-oplossingen aan klanten. Vanaf nu kunnen partners profiteren van de omarming van klanten van cloud-diensten, dankzij het uitgebreide aanbod van Oracle op het gebied van OPN-cloud-programma’s. Oracle stelt partners in staat te profiteren van deze nieuwe cloud-diensten, van doorverwijzing tot de levering van diensten met toegevoegde waarde.De nieuwe cloud-diensten betekenen een uitbreiding van het uitgebreide portfolio van Oracle op het gebied van platform- en infrastructuurdiensten, allemaal beschikbaar op abonnementsbasis.

Door: Witold Kepinski

 

Tags:

Cloud

Partners