22-03-2014

Sabine Palinckx bij Qlik aan de slag als Country Manager Benelux

Deel dit bericht

 

Sabine Palinckx is bij Qlik aan de slag gegaan als Country Manager Benelux.

Qlik is leverancier van het QliKView Business Discovery platform waarmee gebruikers verschillende databronnen combineren om dynamische, visuele applicaties te creëren waarmee snel en intuïtief genavigeerd en gezocht kan worden. QlikView maakt gebruik van Natural Analytics om de menselijke nieuwsgierigheid die gebruikt wordt bij het zoeken en verwerken van informatie na te bootsen, zonder daarbij afbreuk te doen aan beheersbaarheid, governance en SLA’s voor bedrijven.

Sabine heeft diverse leidinggevende posities bekleed bij internationale softwarebedrijven. Ze begon haar carrière bij IBM en heeft gewerkt bij Prophecy en Business Objects in diverse commerciële functies. Zo was zij Executive Director to the CEO bij Business Objects en General Manager Benelux. In haar laatste functie bij het bedrijf, inmiddels ingelijfd door SAP, was ze als Regional Vice President en General Manager van Noord-Europa verantwoordelijk voor 250 mensen en omzet van honderd miljoen euro. Na het verlaten van SAP leidde zij twee jaar als CEO het softwarebedrijf Human Inference. De afgelopen twee jaar heeft Sabine als interim manager en business consultant voor diverse softwarebedrijven sales-strategieën ontwikkeld.

Sabine Palinckx over haar nieuwe aanstelling: “QlikView is het platform dat iedere keer weer korte metten maakt met het traditionele BI-landschap. Het bedrijf is dan ook continu in beweging om de kloof tussen de business gebruiker en de IT te dichten. De Natural Analytics visie gaat zelfs nog een stap verder. Het is voor mij een supermooie uitdaging om hiermee aan de slag te gaan en de visie samen met het Benelux-team om te zetten naar een concrete salesaanpak.”

Qlik en het wereldwijde partnernetwerk ondersteunen ongeveer 31.000 klanten in meer dan 100 landen.

Door: Witold Kepinski

 

Company:

Qlik

Partners