30-01-2014

QlikTech duikt in de Olympische Winterspelen

Deel dit bericht


Om de aankomende Winterspelen in Sochi te vieren heeft QlikTech, na het succes van de Global Games App voor de Olympische Zomerspelen in Londen, nu een wintereditie ontwikkeld. Deze unieke app is ontwikkeld met het QlikView Business Discovery Platform en is online en via elk mobiel apparaat toegankelijk. Het biedt sportfans wereldwijd de mogelijkheid om historische informatie en resultaten van alle Winterspelen te visualiseren, combineren, analyseren en vergelijken. Bovendien kunnen gebruikers dankzij de app voorspellingen doen voor de aankomende Winterspelen.

Op basis van de app blijkt onder andere dat:

- Het langste Nederlandse wereldrecord op naam staat van Sven Kramer. Hij vestigde in 2007 het wereldrecord 10 kilometer schaatsen in 12 minuten en 41 seconden. Dat record is nog steeds niet verbroken.

- De bobsleeërs de meeste kans op medailles maken wanneer ze gemiddeld 95 kilo wegen en 1.85 lang zijn.

- Hoewel Rintje Ritsma al een tijd niet meer mee doet met de spelen, hij nog steeds twee bijzondere records op zijn naam heeft staan. Hij is niet alleen de zwaarste Nederlandse medaillewinnaar ooit (94 kilo), maar ook de oudste (35 jaar).

“De app voor de Zomerspelen was een groot succes. Wie wil er nou niet zijn vrienden en fans van de tegenpartij verbluffen met feitenkennis en nauwkeurige voorspellingen? Daarom wilden we de grote hoeveelheid data die er beschikbaar is opnieuw eenvoudig toegankelijk maken voor alle sportfans, zodat zij in de trivia kunnen duiken en onverwachte leuke ontdekkingen kunnen doen. De app biedt een intuïtieve manier om informatie over spelers, wedstrijden, records en landen op te graven om zo dichter bij de actie te komen”, aldus Vincent Peters, RVP & MD Benelux, Oost-Europa, Rusland & CIS, Midden-Oosten en Afrika bij QlikTech.

(PW)

 

Partners