06-01-2014

Tien trends in BI voor 2014

Deel dit bericht


Welke ontwikkelingen gaat BI dit jaar doormaken? Tableau Software heeft een overzicht gemaakt van tien ontwikkelingen die dit jaar naar verwachting een grote rol gaan spelen in BI:


1.Het einde van de data specialist.

Data-analyse wordt gemeengoed voor business users en is niet langer het domein van experts met het woord 'analist' in hun titel. Organisaties die data-analyses gebruiken bij het maken van beslissingen, zullen succesvoller zijn dan bedrijven die dat niet doen.

2.Cloud BI wordt mainstream.

De toegenomen kwaliteit en veiligheid van cloud services helpt IT-afdelingen de stap te maken naar cloud BI. In 2014 zullen steeds meer bedrijven dit toepassen.

3.Big data gaat eindelijk de cloud in.

Kostte het eerst nog maanden om een data warehouse te bouwen, met cloud data warehouses als Amazon Redshift en Google BigQuery is dit proces teruggebracht tot enkele dagen. Deze ontwikkeling brengt een ongekende flexibiliteit met zich mee.

4.Agile BI wordt belangrijker.

In innovatieve bedrijven wordt 'self-service analytics' de norm. Gebruikers verwachten vanaf flexibiliteit en gebruiksgemak. De monolithische infrastructuur verliest terrein aan oplossingen die met nieuwe data sources kunnen werken.

5.Vooruit kijken.

Nu BI niet langer het exclusieve domein van de specialist is, zal BI door allerlei soorten medewerkers van bedrijven gebruikt worden bij het nemen van beslissingen. Data-analyses zullen daardoor vaker gebruikt worden om inzicht in te toekomst te krijgen in plaats van het analyseren van het verleden.

6.Het begin van embedded BI.

Met het ontstaan van embedded BI komt data eindelijk bij de afdelingen en sectoren die achterbleven. BI zal gebruikt worden op de winkelvloer, in retailomgevingen en in bijvoorbeeld klantrelatiemanagementsystemen.

7.Storytelling als prioriteit.

Mensen realiseren zich dat een stortvloed van data, zonder enige context, zinloos is. Verhalen worden steeds belangrijker, om betekenis te geven aan een grote hoeveelheid data en analyses.

8.Mobile BI.

Voor innovatieve bedrijven wordt mobile BI de primaire ervaring van de gebruikers. Medewerkers willen toegang tot BI wanneer het hen uitkomt gedurende de dag, niet alleen achter hun bureau.

9.Serieuze analyse sociale data.

Organisaties gaan verder kijken dan hun 'likes' en 'volgers'. Het analyseren van sociale data wordt een belangrijk onderdeel voor bedrijven om te onderzoeken hoe relevant ze zijn voor hun klanten.

10.NoSQL is het nieuwe Hadoop.

Bedrijven ontdekken hoe ze ongestructureerde data kunnen gebruiken. NoSQL technologieën winnen snel terrein nu bedrijven zoeken naar manieren om met deze data om te gaan. In 2014 zal het effectief gebruik van ongestructureerde data nog de uitzondering zijn, niet de norm. 

(MV)

 

 

Partners