18-12-2013

Custon en SAS sluiten partnershi?p voor inzet SAS Visual Analytics

Deel dit bericht

 

Custon, Business Intelligence dienstverlener voor IT Service en Business ProcesManagement, heeft een partnership gesloten met SAS, specialist op het gebied van Business Analytics.

Met de samenwerking is Custon de eerste partner in Nederland die SAS Visual Analytics software voor een tijdelijke periode aanbiedt. Klanten van Custon kunnen daarmee de kracht van SAS Visual Analytics flexibel inzetten. Voor SAS biedt het partnership een mogelijkheid de software op een laagdrempeliger manier aan te bieden en daarmee een grotere markt te bereiken.

De dienstverlening van Custon bestaat uit het monitoren, meten, analyseren en rapporteren van IT Service en Business Proces Management performance. Ook adviseert het organisaties over mogelijke verbeterstappen op deze gebieden. IT-afdelingen verbeteren op basis van deze dienstverlening de klanttevredenheid bij hun opdrachtgevers. Nick Overwater (foto), Algemeen Directeur van Custon: “SAS Visual Analytics is een mooie aanvulling op onze bestaande services. Hiermee kunnen we tijdelijk aanvullende analysemogelijkheden bieden op ‘Big IT Service’ en ‘Business Proces Data’ waardoor het management beter en sneller de juiste beslissingen kan nemen.”

Verbeteren dienstverlening

Om de prestaties van IT-organisaties te meten, biedt Custon twee toepassingen aan: PerformWorks dat de zachte waarden van de IT-organisatie meet zoals bijvoorbeeld klantvriendelijkheid, snelheid en oplossingsgerichtheid en ReportWorks, dat technische rapportages van outsource en interne dienstverleners vertaalt naar logische business rapportages. De informatie uit deze toepassingen wordt samengebracht in ITelliWorks voor het inzichtelijk  maken van trends, patronen en correlaties. ITelliWorks is gebaseerd op SAS Visual Analytics. Overwater: “Door gebruik te maken van SAS Visual Analytics is het voor onze klanten laagdrempelig om zelf aan de slag te gaan met analytics. Zij hoeven zelf geen oplossing aan te schaffen of een datawarehouse te bouwen. Met SAS Visual Analytics kunnen klanten dynamisch met de data werken en nieuwe inzichten opdoen.”

 

Partners