20-12-2013

Data Warehousing & Business Intelligence Summit aangekondigd

Deel dit bericht


Op woensdag 2 en donderdag 3 april 2014 vindt in Amsterdam het onafhankelijke congres Data Warehousing & Business Intelligence Summit plaats. Vier gerenommeerde internationale topsprekers en thought leaders op BI gebied, Claudia Imhoff, Rick van der Lans, Colin White en Mike Ferguson, presenteren hun visie en praktijkervaringen. Key topics: Real Time Operational Intelligence, Big Data, Analytics, Data Science, Enterprise Data Management en Self Service BI.

De afgelopen decennia lag de focus van datawarehousing en business intelligence vooral op rapportages over transacties en gebeurtenissen uit het verleden. Deze focus is drastisch aan het verschuiven. Naast de standaard- en ad-hoc rapportages verwacht men van BI-omgevingen analysemogelijkheden die aangeven wat er gaat gebeuren. Organisaties hebben nog een lange weg te gaan op het gebied van Analytics, Big Data en het bewerkstelligen van Agile BI systemen.

Het invoeren van deze concepten is geen kwestie van eenvoudigweg installeren van een nieuw product. Het vereist nogal wat, zoals het herontwerpen van bestaande datawarehouse architecturen, inzetten van nieuwe opslagmethoden als NoSQL, Hadoop en in-memory technieken, alsmede complex event processing. Maar ook het uitvoeren van organisatorische veranderingen, het upgraden naar real-time integratie en embedded analytics. Deze reeks van verbeteringen zullen zeker ook hun eisen stellen aan data-integratie in een sterk gedistribueerd landschap.

Volgens Rick van der Lans van R20/Consultancy ligt de grootste uitdaging de komende jaren op analytics: “Hoe kan analytics ingezet worden om de overvloed aan beschikbare gegevens om te zetten naar informatie waar de business beter van wordt?”

Tijdens deze unieke Summit op het gebied van Business Intelligence en Datawarehousing zullen vier internationale, onafhankelijke BI analisten en thought leaders op dit terrein hun visie op BI presenteren. Zij zullen u leiden door het technologisch labyrint en daarbij de impact op uw organisatie toelichten. Allen zijn gerenommeerd spreker en kunnen bogen op een enorme dosis ervaring in BI projecten en het adviseren van organisaties op zowel bestuursniveau als technisch niveau inzake hun dw&bi strategie.

Een greep uit de onderwerpen:

  • Leer de voordelen van real-time operational intelligence voor uw organisatie
  • Welke technologieën en technieken zijn beschikbaar voor het ontrafelen van uw gedistribueerde data?
  • Hoe integreert u Hadoop en NoSQL in uw bestaande datawarehouse omgeving ?
  • Een overview van de nieuwe reeds beschikbare technologieën op gebied van datawarehousing en BI
  • Leer hoe Big Data de analysemogelijkheden van uw organisatie kan verbeteren.

Dit is de eerste editie van de Data Warehousing & Business Intelligence Summit in Nederland. Elk jaar zal hier de crème de la crème van de internationale datawarehouse- en BI-wereld optreden. Grootheden als Bill Inmon, Claudia Imhoff, Nigel Pendse, Mark Madsen, Richard Hackathorn, John Ladley, Dan Linstedt en Barry Devlin hebben de voorloper van dit congres de afgelopen jaren al opgesierd met hun aanwezigheid en presentaties. Dit jaar geven Claudia Imhoff, Colin White, Mike Ferguson en Rick van der Lans acte de présence.

Volgens initiatiefnemer Werner Schoots, destijds oprichter van het vaktijdschrift Database Magazine en organisator van verscheidene grote congressen op dit terrein, is vooral de pragmatische insteek van het congres kenmerkend. “Geen hoogdravende verhalen maar specifieke onderwerpen zoals Data-integratie, Self service BI en natuurlijk Analytics en Big Data. Thema’s dus, waar de meeste organisaties mee worstelen. Niet eerder hebben we zo’n sterke samenstelling van internationale datawarehousing en BI analisten in Nederland twee dagen lang over de vloer gehad en aan de tand kunnen voelen. Dit worden twee zeer waardevolle dagen.”

Het meest actuele overzicht van het congresprogramma staat op de website van Data Warehousing & Business Intelligence Summit: www.dwbi-summit.com. Geïnteresseerden kunnen de congresbrochure daar downloaden.

  

Partners