13-12-2013

CZ kiest voor SAS Fraude Framework

Deel dit bericht

 

Zorgverzekeraar CZ heeft SAS, specialist op het gebied van business analytics, geselecteerd als partner in het beheersen van de zorgkosten. Door het inzetten van het SAS Fraude Framework krijgt CZ meer inzicht in fraude en verspilling met betrekking tot kosten van zorgverleners. Het Fraude Framework verschaft CZ sneller inzicht dan voorheen mogelijk was met reguliere, geautomatiseerde controles. Hierdoor kan het snel ingrijpen en uiteindelijk de kosten terugdringen.

Om meer grip te krijgen op de stijgende zorgkosten is CZ een intern programma gestart: Zorgkostenbeheersing 2.0. Een belangrijk doel van het programma is gedeclareerde kosten sneller en effectiever te onderzoeken en zo foutieve of onterechte declaraties te detecteren. Hiermee kan CZ haar zorgkosten verminderen.

Fleur Hasaart, Programmamanager Zorgkostenbeheersing bij CZ: “We gaan van correctief aanspreken naar preventief handelen. Dit betekent dat we zorgverleners niet alleen maar achteraf aanspreken, maar mogelijke onterechte declaraties of fraude ook proactief detecteren.”

 

Partners