19-11-2013

CTB Flex kiest voor Birst als cloud BI-platform

Deel dit bericht


CTB Flex, ICT-dienstverlener in het uitzendsegment, heeft het Birst Cloud Business Intelligence (BI) platform gekozen als oplossing om haar klanten te voorzien van adequate managementinformatie. Birst is een op de cloud gebaseerd business analytics-platform dat volledige functionaliteit biedt om alle bedrijfsinformatie geïntegreerd aan eindgebruikers beschikbaar te stellen. Daarnaast werken CTB Flex en de VANAD Group samen om aanvullende BI-services in de cloud te leveren, zoals het begeleiden en ontwikkelen van key performance indicators en dashboards.

Ronald Buitenhuis, Operationeel Directeur van CTB Flex: “Met Birst heeft CTB Flex een flexibel en schaalbaar platform ten behoeve van de toenemende dynamiek van managementinformatie. Het biedt onze klanten optimale mogelijkheden om met een korte ‘time to report’ analyses en rapportages te produceren als basis voor het maken van (strategische) keuzen. De mogelijkheden om data uit verschillende bronnen te integreren zijn enorm, wat de zelfredzaamheid van klanten aanzienlijk vergroot. Daarbij biedt het gemak van een snelle implementatie een fors lagere TCO dan het gebruik van traditionele business intelligence software”.  

CTB Flex heeft als doel om bedrijfsprocessen van haar klanten aantoonbaar te verbeteren door het combineren van branche- en technologische kennis. Vanuit deze optiek was de organisatie op zoek naar vervanging van haar bestaande FlexAnalyzer-platform. Na een intensief selectie- en pilottraject van een half jaar zijn Birst - in Europa vertegenwoordigd door de VANAD Group - en CTB Flex overeengekomen het bestaande platform te vervangen door het Birst Business Analytics Cloud platform.
Birst is dé cloud BI-leverancier die in Amerika reeds een explosieve groei heeft doorgemaakt. Onder leiding van de VANAD Group is in 2012 de sprong naar Europa gemaakt. Birst biedt de mogelijkheden van een complete Business Intelligence suite die volgens het SaaS-principe in de cloud, maar ook lokaal kan worden geïmplementeerd. De kracht van Birst is de wendbaarheid (Agile Business Analytics), snelle implementatie en de push van BI naar de eindgebruikers (self service BI). Deze kracht wordt erkend door Gartner die in het ‘2013 Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platforms’ Birst als een van de meest veelbelovende BI leveranciers beoordeelde.

“Eindgebruikers willen zelf hun informatie direct op de werkvloer selecteren en niet meer afhankelijk zijn van specialisten. Birst vult deze wens van veel eindgebruikers van datawarehouses en business intelligence op alle fronten in”, aldus Freek Kamst, verantwoordelijk voor de business development van Birst binnen de VANAD Group.
In de uitzendbranche is steeds meer vraag naar managementinformatie die direct inzicht in de bedrijfsvoering geeft. De samenwerking tussen CTB Flex en de VANAD Group is een goed begin om hieraan tegemoet te komen.



Partners