09-10-2013

QlikTech rekent met QlikView.Next Natural Analytics af met traditionele BI

Deel dit bericht


QlikTech, specialist in Business Intelligence (BI), introduceert tijdens de Business Discovery World Tour als onderdeel van QlikView.Next, zijn Natural Analytics visie.

Natural Analytics focust volgens de leverancier op het natuurlijke menselijke vermogen om complexe informatie te verwerken. Het ondersteunt de nieuwsgierige manier waarop mensen zoeken, filteren, vragen stellen en verbanden leggen om betekenis te vinden in informatie en zo eenvoudig inzichten te ontdekken en beslissingen te nemen, aldus Vincent Peters (foto), RVP & MD Benelux, Eastern Europe, Russia & CIS en MEA bij QlikTech. “Organisaties hebben genoeg van het passief wachten op rapporten en willen zelf actief analyses kunnen maken. Vanwege deze veranderende behoeften vervangen veel organisaties hun traditionele BI-oplossing met QlikView, zodat de kennis in handen komt van de beslissers en ze hun concurrentie voor kunnen blijven. Wij hebben de standaard voor self-service BI neergezet en we blijven de BI-markt opschudden door organisaties een schaalbaar platform te bieden dat de kern vormt van hun ‘actionable intelligence’ strategie”,

Natural Analytics gaat uit van de menselijke intuïtie voor informatieverwerking. Een alternatief BI-platform als QlikView.Next is volgens Peters vooral waardevol door de combinatie met Natural Analytics. "De data krijgt hiermee een plek in het natuurlijke denk- en beslisproces van mensen. Natural Analytics stelt iedereen in staat om complexe data te ontdekken en inzichtente delen op een manier die precies werkt als hun natuurlijke gedachtegang."

Beschikbaarheid QlikView.Next
QlikView.Next is een nieuw platform met meer zoekfunctionaliteit. Om een goede transitie voor klanten mogelijk te maken, zullen ‘early QlikView adopters’ QlikView.Next dit jaar in een productieomgeving testen, zodat het in 2014 wereldwijd beschikbaar is.

Door: Witold Kepinski

  

Partners