09-10-2013

SAS presenteert nieuw boek: Visualiseren is Vooruitzien

Deel dit bericht


SAS, specialist op het gebied van business analytics, presenteert tijdens het SAS Forum Nederland 2013 de nieuwste uitgave in de serie Future Bright: ´Visualiseren is Vooruitzien´. In dit boek staat de kracht van visualisatie centraal. Bedrijven vertellen onder meer welke rol dit speelt in hun organisatie en experts lichten toe welke kansen visualisatie biedt.

SAS zet de kracht van visualisatie in om bedrijven te helpen met het nemen van de juiste beslissingen op het juiste moment. Karel Kinders (foto), Managing Director van SAS Nederland: "Er is een toenemende behoefte om meer uit big data te halen en een groeiend besef dat al deze data van onschatbare waarde is voor je bedrijf. Om beter te kunnen anticiperen op veranderingen zijn nieuwe oplossingen nodig die je bedrijf helpen sneller de juiste beslissingen te nemen. Goede analyses waar alleen econometristen mee uit de voeten kunnen zijn in de huidige dynamische wereld niet meer voldoende. Om op tijd te kunnen bijsturen moeten allerlei professionals zelf eenvoudig analyses kunnen maken. Dat is nu mogelijk, dankzij visualisatie. Met de uitgave ‘Future Bright - Visualiseren is Vooruitzien’ hopen wij organisaties te inspireren over hoe zij dit binnen hun bedrijf kunnen toepassen."

Breder perspectief
In 'Future Bright – Visualiseren is Vooruitzien’ wordt visualisatie benaderd vanuit een breder perspectief dan alleen analytics. Zo wordt besproken hoe Mijksenaar wayfinding experts visualisatie inzet bij het ontwerp van de bewegwijzering op Schiphol. Verder beeldt een illustrator de kern van de business van het Nationaal Cyber Security Center uit om de lezer te laten ervaren dat een plaatje duidelijker kan zijn dan een beschrijving. Ook vertellen vertegenwoordigers van DirectPay, Euramax en Ziekenhuis Gelderse Vallei hoe visualisatie hun organisatie helpt bij het nemen van beslissingen. Tenslotte geeft Edwin Peters van SAS een gastcollege visual analytics in stripvorm.

Future Bright, ‘Visualiseren is Vooruitzien' is op te vragen via de website of via sasinfo@sas.com. Ook is het als ebook te lezen via www.sas.com/nl/va.

Eerder verschenen in de reeks Future Bright: Decisions at the Speed of Right, Fighting Fraud, Reinventing Performance, Business Analytics - IT in Charge, Reinventing Responsibility en Embracing Customer Experience.


Partners