25-09-2013

Oracle Cloud biedt diensten voor database- en Java-applicatieservers in de cloud

Deel dit bericht


Oracle breidt zijn Oracle Cloud uit met nieuwe diensten die klanten toegang geven tot database- en Java-applicatieservers in de cloud. Daarbij zijn er diverse opties voor wat betreft managed services en heeft de klant volledige beheercontrole. Dit meldt de leverancier tijdens Oracle Openworld 2013 in San Francisco.

De nieuwe Oracle Cloud-services omvatten Oracle Database-as-a-Service, Oracle-Java-as-a-Service en Oracle Infrastructure-as-a-Service. Zij breiden het al brede portfolio van Oracle uit met applicatie-, social-, platform- en infrastructuurdiensten. Alle diensten zijn op abonnementsbasis leverbaar.

De nieuwe Oracle Database-as-a-Service is een aanvulling op de bestaande Oracle Cloud Platform Services. De dienst biedt klanten controle over een aparte database-instance, ondersteunt iedere Oracle Database-applicatie en biedt gebruikers meer flexibiliteit en keus voor wat betreft hun diensten, aldus Oracle.

De nieuwe Java-as-a-Service is ook een aanvulling op de bestaande Oracle Cloud Platform Services. Java-as-a-Service biedt volledige controle over aparte Oracle WebLogic Server-clusters, ondersteunt iedere Java-applicatie en biedt meer flexibiliteit en keus voor wat betreft diensten.

Oracle Cloud Infrastructure as a Service biedt algemene compute- en storage-services voor de ondersteuning van ieder type applicatie. Ook hier is sprake van veel flexibiliteit voor de gebruiker en heeft hij beheercontrole, aldus Oracle.

Door: Witold Kepinski   

  

Tags:

Cloud

Partners