25-09-2013

Oracle introduceert nieuwe Java SE 8

Deel dit bericht


Oracle heeft tijdens JavaOne 2013 in San Francisco de nieuwe Java SE 8 ontwikkelingssoftware gelanceerd. De nieuwe Java SE 8 richt zich op multi-core prestaties, Java/JavaScript-interoperabiliteit, productiever ontwikkelen en platformschaalbaarheid

Oracle blijft nauw samenwerken met de Java Community aan de verdere ontwikkeling van het Java Platform, Standard Edition (Java SE). Er zijn nu developer builds beschikbaar voor de nieuwe Java Development Kit (JDK) 8. Deze omvat Project Lambda, een nieuwe data- en tijd-API, Compact Profiles en de Nashorn JavaScript Engine. De OpenJDK Community blijft floreren dankzij bijdragen van Oracle, andere bedrijven, onderzoekers en individuele personen.

Tijdens de strategische JavaOne keynote 2013 in San Francisco, Verenigde Staten, demonstreert het Oracle Java-ontwikkelteam zijn plannen voor de toekomst met het Java-platform. Daarnaast belicht het team de allernieuwste technologische innovaties op het gebied van Java, waaronder de lancering van Project Avatar als open source-technologie.

Java ME-platform
Oracle updatet verder zijn routekaart voor volgende generatie Java ME-platform. De Java ME 8-specificaties worden verspreid binnen de Java community en er is afstemming met Java SE 8 voor een rijker Java ‘unified embedded’ ontwikkelplatform en ecosysteem. Het doel is dat op temijn de Micro Edition van Java (ME) een onderdeel wordt de Standaard Edition (SE). Zo moet er een code overzetbaarheid komen, gemeenschappelijke AP’s en dat van de kleinste systemen tot de grootste omgevingen, en dat op een veelheid aan processoren (Intel, ARM, Qualcomm, Gemalto, Freescale etc...

De groei van ‘the Internet of Things’ (IoT) genereert volgens Oracle nieuwe eisen aan embedded software op het gebied van beveiliging, interoperabiliteit, schaalbaarheid en een snellere marktintroductie. De nieuwe generatie Java Platform Micro Edition (Java ME) komt aan deze eisen tegemoet. Dit door het bieden van een consistente ontwikkelomgeving en de mogelijkheid het Java ME-platform te schalen voor een groter aantal praktische toepassingen; van hele kleine tot embedded systemen, aldus Oracle.

Door: Witold Kepinski 


Tags:

Development

Partners