25-09-2013

Teradata introduceert in-database R Analytics

Deel dit bericht


Teradata, leverancier van enterprise warehouse en big data oplossingen, introduceert de volledige parallelle en schaalbare in-database R Analytics.

R Analytics wordt gebruikt voor voorspellende analyses. Volgens Scott Genau, president Teradata Labs zijn in-database analyses niet langer een trend, maar een absolute voorwaarde geworden om aan de verwerkingssnelheid en de eisen naar data volumes van de zakelijke gebruikers te voldoen. “Door meerdere analyse technologieën in zijn database te integreren, stelt Teradata zijn klanten voortaan in staat de grenzen van hun data analyses te verleggen door deze analyses naar de data te brengen”, aldus Scott Genau.

Teradata stelt zijn database niet alleen voor Revolution Analytics maar ook voor Fuzzy Logix in-database analyses open wat het bestaande in-database vermogen van Teradata naar ruim 1000 analyses brengt. Daarnaast werden verbeterde database capaciteiten voor XML data analyse toegevoegd, de prestaties versneld met geospatial data en de temporal analyses uitgebreid. Alle innovaties ondersteunen de nieuwste generatie Teradata Unified Data Architecture, aldus de leverancier.

Door: Witold Kepinski

 

Partners