25-07-2013

Oracle introduceert nieuwe Java Platform Micro Edition (Java ME) Embedded

Deel dit bericht


Oracle lanceert binnen zijn Oracle Java Embedded-productportfolio de nieuwe versies van Oracle Java ME Embedded 3.3 en Oracle Java ME Software Development Kit (SDK) 3.3. 

De Java runtime client en geoptimaliseerde toolkit is geschikt voor microcontrollers en andere apparaten met beperkte capaciteit. Oracle levert Java ME SDK en gerelateerde tools zonder kosten te berekenen voor interne ontwikkeling en tests.

Oracle introduceert eveneens het Oracle Java Platform Integrator-programma om partners de mogelijkheid te bieden de Oracle Java ME Embedded-producten aan te passen aan verschillende typen apparaten en de wensen van klanten in verschillende marktsegmenten. Gekoppeld aan het Java-ecosysteem van meer dan negen miljoen Java-ontwikkelaars wereldwijd, zorgt dit nieuwe programma voor een flexibeler ontwikkeling en toepassing van het Internet of Things (IoT), aldus Oracle.

Java embedded-technologieën zijn volgens Oracle cruciale componenten van het ‘device-to-datacenter’-platform van Oracle. Dit platform vereenvoudigt de implementatie van IoT- en M2M-oplossingen, aldus de leverancier. "Java ME Embedded haalt het maximale uit de voordelen van het ‘cross’-platform van Oracle. De implementatie van Java ME Embedded maakt applicatieportabiliteit mogelijk, verhoogt de flexibiliteit van hardware en platformkeuze en verlengt de levensduur van producten", aldus Oracle in een persbericht.

Door: Witold Kepinski


Tags:

Development

Partners