22-07-2013

Informatica stelt PowerCenter Express gratis ter beschikking

Deel dit bericht


Op de Marktplaatse van Informatica is PowerCenter Express nu voor iedereen gratis beschikbaar. Dit is belsoten na zeer goede respons van de eerste gebruikers tijdens InformaticaWorld. Van hen gaf 95 procent aan dat ze PowerCenter Express zouden aanraden.
Volgens de leverancier zit PowerCenter Express vol features, ondanks dat het een gratis versie is. Het is niet bedoeld als afgezwakte versie van PowerCenter. Wel is het bedoeld voor entry-level volumes en workloads. Van de eerste gebruikers zegt tachtig procent gebruik te gaan maken van de database connectors. Een derde gaat bovendien gebruik maken van de social media connectors. Dit laat zien dat data niet meer uitsluitend het terrein is van alleen de technologie, maar ook van de business. Vijftig procent gaat het gebruiken voor in-line data profiling, en negentiug procent van hen gaat geavanceerde rule-based profiling doen. PowerCenter Express is gericht op nieuwe gebruikers, zoals interne IT organisaties en SMB.

Tegelijk werd bekend dat Informatica is opgenomen in het Leaders Quadrant van Gartner's 2013 Magic Quadrant for Data Integration Tools. De analisten van garyner hebben de betrokken leveranciers beoordeeld op de kwaliteit en efficientie van processen, methoden en procedures, waarmee ze een positieve impact hebben op omzet, retentie en reputatie. Uiteindelijk gaat het volgens Gartner om het vermogen om hun visie succesvol in technologie om te zetten, op basis van inzicxht in de krachten die spelen in de markt en de manier waarop ze kansen creëren. De auteurs schrijven: “Data integratie is cuciaal voor de informatie-infrastructuur van organisaties. Enterprises willen probleemloos data delen, waarbij ze gebruik wilen maken van tools die flexibel zijn en waarde leveren,"



Partners