17-07-2013

Exact en QlikView bundelen BI en ERP software

Deel dit bericht


Exact gaat samenwerken met QlikView door zijn bedrijfssoftware en het business discovery-platform gebundeld aan te bieden.

De combinatie geeft medewerkers op alle niveaus de mogelijkheid om in de eigen rapportagebehoefte te voorzien, aldus de twee partners. "Omdat ze enkel de voor hen belangrijke ontwikkelingen monitoren worden positieve of negatieve bewegingen sneller geïdentificeerd. Een organisatie is zo beter in staat om snel op veranderingen in te spelen en de doelstellingen te behalen", aldus Exact en QlikView in een persbericht.

QlikView maakt belangrijke informatie snel inzichtelijk via een smartphone of tablet. Door de samenwerking kunnen medewerkers van directieniveau tot op de werkvloer direct beslissingen nemen op basis van betrouwbare informatie die centraal wordt bijgehouden in een geïntegreerde oplossing van Exact. Door de data van de bedrijfsprocessen met QlikView te analyseren en te visualiseren aan de hand van dashboards wordt een organisatie slagvaardiger, zo melden Exact en QlikView: "Dat is belangrijk omdat: klanten verwachten dat in hoog tempo nieuwe producten op de markt worden gebracht; toegenomen transparantie inzicht geeft in kosten waardoor concurrentie op basis van prijs moeilijk is; een geoptimaliseerde keten betekent dat een klein probleem al snel tot gevolg heeft dat producten niet op tijd geleverd kunnen worden."

Door business-driven intelligence toe te voegen aan Exact wordt snel zichtbaar of processen wel optimaal zijn ingericht. Als dit niet het geval is kan snel worden ingegrepen door verspilling te beperken en de organisatie zo lean mogelijk in te richten, aldus zegt Marinus ter Laak (foto), Managing Director Business Solutions bij Exact. “Dat dit goed werkt bewijzen de bestaande implementaties van het business discovery-platform bij onze klanten. Het is daarom goed dat we de markt vanaf nu gezamenlijk benaderen.” Vincent Peters, vice president en managing director Benelux QlikView, beaamt de woorden van Ter Laak. “Met ons business discovery-platform hebben klanten de mogelijkheid om echt tijdig bij te sturen. Standaard BI-rapportages geven wel inzicht in KPI’s, maar als die afwijken wordt niet duidelijk waarom”, aldus . “Met Exact vangt de klant alle relevante data en QlikView wijst vervolgens de weg.”

Door: Witold Kepinski


Partners