01-07-2013

BI ingezet voor risicomanagement in vastgoedrapportage

Deel dit bericht


DeltaWonen heeft na een positief verlopen proefperiode de module risicomanagement van Reasult, specialist in financiële forecasting vastgoedsoftware, aangeschaft. De corporatie breidt hiermee haar vastgoedrapportage uit met risicomanagement. DeltaWonen werkt al een aantal jaren met Reaforce, de software suite voor (her)ontwikkeling van vastgoedprojecten. Door de uitbreiding met deze module is de corporatie in staat om risico’s in vastgoedontwikkeling, in elk stadium van een project, continu te kunnen kwantificeren.

“De vastgoedontwikkelingsportefeuille is één van de grootste risicoposten van een woningcorporatie”, vertelt Henry Schuurman, vastgoed controller bij deltaWonen. “Een gekwantificeerde risicoanalyse zorgt voor inzicht en uniformiteit en daarnaast voor een stuk bewustwording. Als een aantal risico’s realiteit wordt, kan de schade enorm zijn. Het is dus belangrijk dat je als organisatie goed bepaalt welk risiconiveau acceptabel is.”

Walter Wind, Product Manager van Reasult, is verheugd met de keuze van deltaWonen voor de risicomanagement oplossing van Reasult: “Het managen van risico’s is essentieel voor het betrouwbaar prognosticeren van een project, het verkrijgen van voldoende financiering en dus voor het uiteindelijke project- en bedrijfsresultaat. Steeds meer corporaties besluiten daarom risicomanagement in de vastgoedrapportage te integreren. Met deltaWonen is er nu een groep van twaalf woningcorporaties die haar risicomanagement met onze oplossing professioneel vormgeeft. Hun kennis en ervaring op het gebied van risicomanagement binnen projectontwikkeling vormen een goede basis voor verder optimalisatie.”



Partners