24-06-2013

Prénatal verbetert informatievoorziening met QlikView

Deel dit bericht


Retailer Prénatal heeft gekozen voor het QlikView Business Discovery platform van Qliktech om haar informatievoorziening te verbeteren. Prénatal maakte gebruik van een verouderd BI-systeem en krijgt straks met QlikView direct inzicht in inkoop- en verkoopcijfers, voorraadbeheer en het resultaat van marketing & e-commerce-activiteiten. Prénatal verwacht met de inzet van QlikView de organisatie beter te kunnen sturen. QlikTech partner Ctac is mede verantwoordelijk voor de implementatie van QlikView.

Prénatal maakte in Nederland voor haar verschillende bedrijfsrapportages gebruik van een traditioneel BI-systeem in combinatie met Excel. Deze manier van werken staat binnen de organisatie bekend als complex en inflexibel en vraagt veel terugkerend handmatig werk. Businessgebruikers waren voor hun informatievoorziening en rapportages bovendien te afhankelijk van specialisten. Daarnaast is bij de uitrol van QlikView het opnieuw inrichten van een datawarehouse van Prénatal niet vereist, waardoor sneller resultaat geboekt kan worden. De eerste databronnen die direct in QlikView samenkomen zijn het eigen ERP-systeem van Prénatal en het Axi kassasysteem. Dit zal in een later stadium worden uitgebreid met andere interne databronnen. Met QlikView beschikt Prénatal straks over dashboards voor de afdelingen finance, inkoop, supply chain en sales. Medewerkers van deze afdelingen gaan zelf met QlikView aan de slag, waardoor informatie sneller ter beschikking zal staan.

Cor van Gils, Manager ICT bij Prénatal: “Vanwege ons verouderde BI-systeem had de IT-afdeling grote moeite om te voldoen aan de vragen van de business en bleek onze informatievoorziening onvoldoende. Ctac heeft zich als echte retailpartner laten zien en weet goed welke vragen en problemen wij als retailorganisatie ervaren. Met QlikView zorgt Ctac er met ons voor dat onze business dichter bij de informatie kan zitten om betere beslissingen te nemen op basis van real-time inzicht. Het is belangrijk dat onze medewerkers zelfstandig en ad hoc vragen kunnen stellen en informatie kunnen verwerken, zonder tussenkomst van analisten of ICT. De vragen die zij morgen willen stellen weten ze immers vandaag nog niet. De teams zullen op termijn met QlikView opvallend minder tijd kwijt zijn met analyses en het opstellen van rapportages, dus ook op dat gebied gaan we sterk vooruit.”

“Prénatal heeft met de inzet van QlikView een goede eerste stap voor de lange termijn gezet om meer informatie uit de interne databronnen te halen. Bij elke klant kijken onze BI-specialisten eerst naar de bestaande systemen en infrastructuur alvorens we een advies geven. Daarna adviseren we de meest passende BI-oplossing om efficiëntie te behalen en een toekomstvaste infrastructuur neer te zetten. Bij Prénatal was QlikView veruit de best passende oplossing door de hoge mate van compatibiliteit met andere systemen bij Prénatal,” zegt Henny Hilgerdenaar (foto), CEO van Ctac.

 

Partners