18-06-2013

DirectPay kiest SAS Visual Analytics voor optimalisatie van risicobeheer

Deel dit bericht


DirectPay, specialist op het gebied van debiteurenbeheer en credit management, optimaliseert haar risicobeheer met SAS Visual Analytics. DirectPay richt zich op het efficiënt beheren en innen van vorderingen op debiteuren in de breedste zin van het woord. Vaak vormt het 'kopen van de vordering' de basis van de samenwerking en zo voorziet DirectPay meteen in de liquiditeitsbehoefte van haar klant.

Colin Nugteren, operational manager bij DirectPay: "Naarmate de relatie beter is met de mensen bij wie wij de factuur innen, zijn ook de resultaten beter. Debiteuren gaan eerder over tot betaling van de vordering of een deel van de vordering als wij ze vriendelijker behandelen. Zeker in economisch moeilijke tijden is betaalgemak en ruimte om bijvoorbeeld een betalingsregeling af te sluiten heel belangrijk. Kennis en inzicht over de situatie van de klant zijn daarbij essentieel om risico's beter in te schatten en het incassoproces beter te begeleiden."
"We beschikken over zeer veel data: data over onze klanten en data over de klanten van onze klanten. Al deze informatie moeten we verwerken tot zo actueel en nauwkeurig mogelijke rapportages over kredietwaardigheid, risico's, betaalgedrag en de ontwikkelingen daarin. Het is van groot belang dat die informatie in de juiste vorm op het juiste moment bij de juiste mensen beschikbaar is."

"Omdat onze cijfers zijn gebaseerd op veel debiteuren en je de data op veel manieren kunt bekijken, was het een uitdaging om dit ook te kunnen visualiseren. Er zijn weinig mensen die trends kunnen lezen uit een Excel-sheet. Je hebt daarvoor software nodig dat actuele informatie kan visualiseren, kan voorspellen en voorspellingen begrijpelijk kan weergeven. Als je een manager of teamleider een spreadsheet geeft, is deze morgen achterhaald. SAS Visual Analytics is veel praktischer en biedt een overzichtelijk up-to-date totaalbeeld waarmee dankzij de gebruiksvriendelijke, intuïtieve opzet ook managers snel kunnen werken. Veel dashboards zijn statisch maar SAS Visual Analytics is dynamisch. Ik kan de rapporten nu op een iPad meegeven, zodat de manager die dan weer real-time aan anderen kan laten zien en er over door kan praten en er verder in kan duiken."

Visual Analytics
“Operationele risico’s hebben vaak betrekking op individuele gevallen. We willen meer vanuit interne triggers handelen, zodat we pro-actiever met gegevens kunnen omgaan. Als we bij een klant zitten en de risico’s en de debiteuren doorspreken, gebeurt het regelmatig dat er discussies ontstaan over individuele gevallen. Dan is het essentieel om snel in de informatie te kunnen duiken en ook de onderliggende informatie en cijfers zichtbaar te maken om zo tijdens de meeting op basis van de feiten actie te nemen. SAS Visual Analytics maakt dit mogelijk. We kunnen nu tijdens een gesprek opkomende vragen beantwoorden. Dit scheelt enorm in tijd, efficiëntie en uiteindelijk in de resultaten en tevredenheid van onze klanten. Snelheid is cruciaal. Als het gaat om kredietrisico’s wil je elke probleemsituatie voor zijn en juist nu, in tijden van crisis, direct kunnen zien of het betaalgedrag van bepaalde (groepen) debiteuren verandert.”

DirectPay
DirectPay richt zich op het efficiënt beheren en innen van vorderingen op debiteuren in de breedste zin van het woord. Het dienstenpakket omvat de inkoop van vorderingen, debiteurenbeheer, incassogarantie, kredietinformatie en schuldbewaking. DirectPay is gevestigd in Barendrecht en heeft 70 medewerkers.

 

Partners