11-06-2013

SAS introduceert Decision Manager voor Big Data analytics

Deel dit bericht


SAS introduceert Decision Manager. De oplossingen integreert predictive analytics, business rules, analytical model management en data management om bedrijven te helpen ook bij snelgroeiende hoeveelheden data hun besluitvorming te verbeteren.

Met SAS Decision Manager kunnen organisaties de essentie uit (big) data halen, ongeacht of zij analytics toepassen voor strategische beslissingen of voor dagelijkse operationele zaken, zoals kredietrisico, frauderisico, next-best offers, het prijsbeleid of het goedkeuren van claims. Door het automatiseren van delen van het besluitvormingsproces kunnen organisaties de snelheid en nauwkeurigheid van beslissingen verbeteren en zorgen dat deze consistent, herhaalbaar en meetbaar zijn.

SAS Decision Manager verbetert prestaties Voor financiële dienstverleners bijvoorbeeld, geldt dat betere beslissingen met betrekking tot het al dan niet toekennen van leningen resulteert in lagere kredietrisico’s. Deze bedrijven werken daarom met een klein aantal modellen waarmee de aflossing van leningen is te voorspellen. De analisten maken de modellen en het IT-team verwerkt ze, gebruikmakend van klantgegevens. Vervolgens besluiten de commerciële teams op basis van de aanbevelingen van de modellen, welke leningen al dan niet worden goedgekeurd. Al deze stappen en overdrachtsmomenten betekenen dat elke kredietverleningsbeslissing veel tijd en geld kost.

SAS Decision Manager maakt het nu mogelijk om data in een veel grotere reeks relevante modellen in te voeren zodat handmatige hand-overs tussen de teams niet meer nodig zijn. Dit brengt de beslissingscyclus terug van maanden naar uren. Met SAS Decision Manager worden kredietbeslissingen daarnaast voortdurend gevalideerd en aangepast.

SAS Decision Manager ondersteunt de business bij het opstellen van gecentraliseerde business rules om te bepalen hoe de modeluitkomsten gebruikt moeten worden. De IT-en business teams kunnen nu altijd de meest relevante en actuele modellen en business rules gebruiken en de snelheid en de effectiviteit van de kredietverlening neemt toe.

"We ontwikkelden SAS Decision Manager op een analytics-platform om organisaties via één platform te helpen al hun beslissingen te beheren, ongeacht of deze nu van strategische dan wel operationele aard zijn, real-time of scheduled", zegt Jeroen Dijkxhoorn (foto), hoofd Center of Excellence Information Management SAS. “SAS Decision Manager levert een consistente gebruikerservaring en beheeromgeving die systemen en werknemers in de hele organisatie ondersteunt."

SAS Decision Management werd aangekondigd tijdens The Premier Business Leadership Series in Amsterdam, een business conferentie gepresenteerd door SAS, waar meer dan 700 deelnemers uit de publieke en private sector bij elkaar komen om ideeën te delen over bedrijfskritische vraagstukken.

 

Partners