29-04-2013

Jos van Dongen wordt Principal Consultant bij SAS

Deel dit bericht


Jos van Dongen, oprichter en eigenaar van Tholis Consulting, start op 1 mei als Principal Technology Solution Consultant bij SAS. Van Dongen is een bekende consultant op het gebied van datamanagement, business intelligence en business analytics.

Jos van Dongen is al ruim 22 jaar actief op het gebied van business intelligence. Na de eerste jaren van zijn loopbaan bij diverse adviesbureaus te hebben gewerkt, startte hij in 1998 met Tholis Consulting, een organisatie gericht op de volledige implementatie van innovatieve BI-oplossingen. Jos heeft diverse publicaties op zijn naam staan waaronder drie boeken over onder andere business intelligence en data warehousing.

De afgelopen drie jaar washij onder meer als BI architect & Pentaho team lead verantwoordelijk voor een groot BI-project bij het Utrechtse Sint Antonius Ziekenhuis, waarbij klassieke BI(financieel en strategisch) gecombineerd wordt met intelligence op het gebied van zorgprocessen en medisch onderzoek. Daarnaast heeft hij bij verschillende opdrachtgevers als Menzis, Groene Hart Ziekenhuis, KPN, C1000, Videoland en de Nederlandse Publieke Omroep implementaties en adviestrajecten uitgevoerd en opleidingen gegeven.

Door: Witold Kepinski 

  

Partners