22-04-2013

Pentaho koopt Webdetails

Deel dit bericht


Business analytics specialist Pentaho koopt voor een onbekend bedrag het Portugese Webdetails, leverancier van data visualisatie en CTools dashboard plug-ins. 

Webdetails is een business partner van Pentaho dat add-on software levert op de business analtyics oplossingen. Pentaho kan nu betere analytics oplossingen leveren voor big data omgevingen, aldus de Belg Davy Nys (foto), vice president Pentaho EMEA.

Pentaho en Webdetails lanceerden eerder Pentaho Marketplace,  waar developers plug-in applicaties voor het Pentaho platform kunnen delen en uitwisselen.

Pentaho staat bekend om zijn BI Suite Enterprise Edition dat bestaat uit software voor data-integratie, analyse, rapportage en dashboard. Klanten zijn het vliegveld van Brussel, het St. Antonius Ziekenhuis en SpecSavers. 

De Pentaho analytics software is geschikt voor het analyseren van big data in combinatie met het open source Hadoop-raaamwerk. Hierdoor kan sneller gestructureerde en ongestructueerde data worden verzameld. Pentaho kan ook worden gecombineerd met oplossingen van Teradata, Oracle, Cisco, IBM Netezza en EMC Greenplum. Pentaho werkt samen met Ingres Vectorwise datawarehouse software en MongoDB-databases.

Door: Witold Kepinski

 

Partners