16-04-2013

Security steeds meer vanuit de cloud

Deel dit bericht


Security in enterprise-omgevingen zal in de toekomst steeds vaker gebaseerd zijn op cloud-diensten. In 2015 zal volgens Gartner tien procent van alle security in dat segment uit de cloud komen.

Dit zal leiden tot grote veranderingen in de security-markt, vooral op het gebied van secure email en secure Web gateways, remote vulnerability assessment, en Identity and Access Management (IAM). Gartner verwacht dat de markt voor cloud-based security services in 2016 een omvang zal hebben van 4,2 miljard dollar.

De belangrijkste reden voor gebruikers om over te stappen op security-diensten uit de cloud is het gebrek aan kennis en vaardigheden op security-gebied in de eigen organisatie. Hierdoor zal een steeds groter deel van de markt verschuiven van de traditionele on premise eigen oplossingen naar cloud-based delivery modellen. Dit biedt volgens Gartner uitgelezen mogelijkheden voor service providers met een cloud-aanbod, maar de aanbieders die daar nog niet mee bezig zijn zullen zich volgens de analisten zorgen over moeten gaan maken.

 

Tags:

Security

Partners