16-04-2013

ilionx introduceert begrotingsmodule voor BI-oplossing ZorgControl

Deel dit bericht


ilionx introduceert een nieuwe begrotingsmodule binnen de BI-oplossing ZorgControl. De nieuwe, webgebaseerde module helpt zorginstellingen efficiënter en eenvoudiger te begroten.

Binnen de begrotingsmodule worden financiële, personele en productiegegevens van zorginstellingen centraal en geconsolideerd opgeslagen. Dit helpt zorginstellingen om eenvoudig te begroten op kosten en opbrengsten per afdeling, team of regio. Daarnaast maakt de consolidatie van gegevens het mogelijk om de uiteindelijke begroting voor de gehele instelling centraal in te zien. Een instelling kan middels deze module samen met zorgmanagers en controlling een reële begroting opstellen. Zorginstellingen besparen met de inzet van de module tijd en kosten en verkleinen de kans op fouten, aldus ilionx.

De BI-oplossing ZorgControl helpt zorginstellingen om betere keuzes te maken op basis van actuele en geconsolideerde data – van het verzamelen van gegevens tot analyse en rapportage, zo beweert ilionx. Binnen ZorgControl heeft ilionx een aantal modules beschikbaar over onder andere DBC, DOT en validatie, ZZP, OK, HR, kwaliteit, effect en financieel. “Begrotingen moeten vaak in weinig tijd worden gemaakt en geconsolideerd voor de gehele organisatie”, aldus Ronald Meijer, unitmanager Information Management bij ilionx. “De doorlooptijd van het begrotingsproces wordt met de module teruggebracht naar weken in plaats van maanden. De oplossing kan bij ilionx in de cloud draaien of op locatie bij de klant. Momenteel is de oplossing bij de zorginstelling ’s Heeren Loo ingezet en zijn we bezig met de implementatie bij de instellingen De Zijlen en Vanboeijen. Tevredenheid bij hen heeft ervoor gezorgd dat we nu met vier andere klanten in gesprek zijn om ook hier de oplossing te implementeren.”

 

Partners