27-03-2013

Nieuwe versies van Aris en webMethods

Deel dit bericht


Software AG heeft tijdens CeBIT nieuwe versies van de ontwerp- en analysetool ARIS en de BPM-en integratie-suite webMethods geïntroduceerd. Hierbij ligt de nadruk op een verbeterde interactie en communicatie tussen gebruikers, mobiele toegang, een flexibele (cloud-) infrastructuur en het werken met grote hoeveelheden data. 


Versie 9 van ARIS voorziet in een betere samenwerking tussen procesmanagers, businessanalisten en lijnverantwoordelijken die betrokken zijn bij het modelleren, analyseren en verbeteren van bedrijfsprocessen, de bijbehorende informatievoorziening en ondersteunende IT-architecturen. Dat is mogelijk met ARIS Connect, een cloud-oplossing die leunt op sociale-netwerktechnologie. Hiermee kunnen alle betrokkenen in een organisatie altijd en overal kennis en informatie uitwisselen, bijvoorbeeld via mobiele apparatuur, om van idee tot ontwerp te komen.

Versie 9 van webMethods sluit aan op ARIS 9. De software automatiseert de in ARIS gemodelleerde processen en zorgt tevens voor de end-to-end aansturing en bewaking van de uitvoering, over systemen heen. Zodra zich uitzonderingen voordoen, signaleert de software dit en stelt betrokkenen proactief op de hoogte. Het nieuwe webMethods Pulse zorgt ervoor dat medewerkers en managers in het veld real-time informatie ontvangen over de status van de voor hen relevante bedrijfsprocessen. Een ander nieuw onderdeel, webMethods Mobile Suite, voorziet in de mogelijkheid om snel en eenvoudig mobiele applicaties te ontwikkelen en veilig aan de back-end-systemen te koppelen.

Voor de verwerking van grote hoeveelheden data heeft Software AG webMethods nauw geïntegreerd met Terracotta BigMemory, schaalbare technologie voor het in-memory verwerken van Big Data.

Meer informatie over de nieuwe functionaliteit van ARIS 9.0 is te vinden op www.softwareag.com/aris9. Meer informatie over de nieuwe functionaliteit van webMethods 9.0 is te vinden op www.softwareag.com/webmethods9.
 

Partners