06-03-2013

Teradata gebruikt platform van Informatica

Deel dit bericht


Het Informatica Platform is opgenomen in de Teradata Unified Data Architecture (UDA), zo hebben beide bedrijven meegedeeld. Hierdoor is het mogelijk geworden dat Teradata de data kan aanleveren volgens het 'map once - deploy anywhere'-principe. Ook is integratie en optimalisatie van de data eenvoudiger geworden.

De combinatie van het Informatica Platform en Teradata UDA maakt het klanten mogelijk om de Virtual Data Machine van Informatica eenmalig te configureren voor de data integratieprocessen, waarna deze op de verwerkingssoftware van Teradata worden verwerkt. Er kunnen vele verschillende analytics op de data worden losgelaten binnen één data architectuur.

Volgens Informatica en Teradata vermindert de nieuwe structuur de kosten voor de klanten; hoeft geen beroep meer te worden gedaan op dure Hadoop-specialisten en kunnen de juiste platforms voor de juiste taken worden gekozen: Teradata voor warehousing, Teradata Aster voor data discovery en Hortonworks Data Platform voor het verkrijgen en verfijnen van big data.

Partners