04-03-2013

Information Builders vereenvoudigt de analyse van Big Data

Deel dit bericht


Information Builders maakt bekend dat het haar klanten helpt bij het benutten van het potentieel van hun big data door middel van gevanceerde analyse-functionaliteit. Nu bedrijven grip moeten zien te krijgen op groeiende sets van gestructureerde en ongestructureerde data, verschaffen de oplossingen van Information Builders de benodigde tools om real-time inzichten uit informatie te verkrijgen, ongeacht de omvang, de vorm of de bron van de data. Information Builders introduceert nieuwe technologieën voor het vereenvoudigen van de analyse van grote data sets in drie cruciale gebieden:

Social Media Analytics: de analyse van social media kanalen is significant anders dan die van legacy bronnen. Dat komt door de combinatie van de fijnmazigheid en hoeveelheid van big data enerzijds en de complexiteit van de analyse van ongestructureerde tekst anderzijds. Information Builders’ WebFOCUS BI platform komt hieraan tegemoet door organisaties in staat te stellen om informatie uit sociale kanalen efficiënt te combineren met traditionele enterprise customer relationship management (CRM) en enterprise resource planning (ERP) data. Anders dan veel gespecialiseerde oplossingen voor social media analyse, is WebFOCUS geheel geïntegreerd binnen alle enterprise BI functies. Dit waarborgt dat bedrijven sociale conversaties in real-time kunnen begrijpen en kunnen combineren met andere informatie in de onderneming.

Search-Based Analytics: steeds meer gestructureerde en ongestructureerde informatie komt binnen in de onderneming. Organisaties zien zich voor de opgave gesteld om gelijktijdig informatie te analyseren die zowel meerdere formaten als meerdere bronsystemen omspant. Om aan deze nieuwe eisen te voldoen heeft Information Builders datarelatie-algoritmen en sentiment-algoritmen toegevoegd aan WebFOCUS Magnify, haar enterprise search platform. Deze oplossing koppelt op unieke wijze content die is gevonden tijdens searches en analyses aan de bronsystemen, waardoor gebruikers in staat zijn om indien nodig verdere analyses en meer gedetailleerde probleemoplossing uit te voeren.

Data-visualisatie: Information Builders heeft haar capaciteiten voor data-visualisatie verder uitgebreid door complexe datasets weer te geven als intuïtieve, interactieve images. Deze aanvullingen omvatten een robuuste analytische workbench in de WebFOCUS Visual Discovery oplossing, evenals nieuwe interactieve visualisaties voor diagnostische en tekstanalyses. Hiermee kunnen bedrijven niet alleen grote datavolumes gemakkelijker analyseren, maar informatie ook meer gebruiksklaar aanbieden aan niet-technische eindgebruikers.

Naast deze geavanceerde analyse-capaciteiten biedt Information Builders ook een portfolio van oplossingen voor big data integratie en informatiemanagement. Op basis van deze tools kunnen organisaties naadloos tegemoet komen aan de nieuwe eisen en uitdagingen die het geautomatiseerd verwerken van grote datasets stelt, en gelijktijdig maximale waarde halen uit hun investeringen in informatie.

 

Partners