27-02-2013

Big Data risico-analyse in Authentication Manager 8

Deel dit bericht


RSA introduceert Authentication Manager 8. De security-divisie van EMC heeft het authenticatiesysteem uitgebreid met een nieuwe, op risico-gebaseerde authenticatievorm met behulp van Big Data Analytics. Door tientallen risicofactoren te analyseren zijn organisaties in staat te bepalen wie er geautoriseerd is om toegang te hebben tot hun enterprise, cloud en mobiele omgevingen.

Doordat huidige IT-infrastructuren steeds meer gefragmenteerd raken via applicaties in de cloud en het gebruik van mobiele apparaten, verdwijnen langzaam de grenzen van het bedrijfsnetwerk. Daarnaast neemt de 'consumerization of IT' verder toe. Zakelijke gebruikers eisen eenvoudige, transparante toegang tot applicaties en informatie, ongeacht welk apparaat ze gebruiken. Bedrijven worden daardoor geconfronteerd met ongekende identiteitsrisico’s. De taak om betrouwbare relaties op te bouwen en te onderhouden, is moeilijker dan ooit.
RSA haakt hierop in met de introductie van Authentication Manager 8. Het combineert de RSA SecurID wachtwoordtechnologie met op risico-gebaseerde authenticatie. Hierdoor zijn organisaties in staat de toegang tot gevoelige informatie en hulpmiddelen binnen het bedrijf en in de cloud te beveiligen. De processen voor gebruikers om in te loggen zijn eenvoudig. Gelijktijdig voert de zelflerende RSA Risk Engine op de achtergrond authenticatiecontroles uit op basis van een aantal unieke risicofactoren om de veiligheid van elke gebruikerssessie te garanderen.

Big Data Analytics
Door gebruik te maken van Big Data Analytics biedt RSA Authentication Manager 8 meer inzicht in de risico’s van toegangscontrole. Door uitgebreide gebruikersprofielen aan te maken, gebaseerd op zowel de device-kenmerken als gedragskarakteristieken, is het mogelijk om normaal gedrag te accepteren en bij abnormaal gedrag extra authenticatie te vragen of de toegang te blokkeren. RSA Authentication Manager 8 is ontworpen om veilige toegangscontrole te bieden die verder gaat dan op zichzelf staande twee- en multi-factor authenticatiemethoden. Door de optie om meer dan honderd risicofactoren in bijna oneindige combinaties inzichtelijk te maken, zijn organisaties beter in staat om risico’s te beoordelen op basis van gebruikersactiviteit. Bovendien hebben bedrijven meer zekerheid over authenticatie gebaseerd op het individuele risico.

Tim Dumas, Technology Consultant bij RSA, de security-divisie van EMC: “Vandaag de dag implementeert slechts 20 procent van de bedrijven een vorm van sterke authenticatie voor hun gebruikers. De overige 80 procent vormt dus een risico. Door te kiezen voor een Big Data Risk Analytics-aanpak nemen we de volgende stap in het creëren van een nieuw 'oneindige factoren' authenticatiesysteem. Hierbij kan bijna elk element, apparaatattribuut of gedragskenmerk onderdeel zijn van een risicoberekening en het bepalen van de authenticiteit van een gebruiker, terwijl het tegelijkertijd eenvoudiger en effectiever wordt voor de gebruiker.”

RSA Authentication Manager 8 is in het eerste kwartaal 2013 beschikbaar.

  

Tags:

Security

Partners