25-02-2013

i³ groep rekent af met het zandlopertje bij Business Analytics en Intelligence uitdagingen

Deel dit bericht


ICT-dienstverlener i³ groep uit Vianen is dit jaar gestart met het aanbieden van diensten op het gebied van Business Intelligence en Business Analytics. Met de aangeboden oplossing worden analyses uit verschillende informatiebronnen 10 tot 100 keer sneller gerealiseerd.
“Er zijn praktijkvoorbeelden waarin de tijd die het kost om een analyse te realiseren is teruggebracht van 8 uur naar 5 minuten. Deze significante tijdswinst leidt er toe dat organisaties vele malen meer onderzoeken en analyses kunnen realiseren. Kortom: sneller tot betere inzichten en beslissingen komen.” aldus Eddy Visser, Program Director i³ groep.

Om deze winst te kunnen realiseren heeft i³ groep onlangs twee belangrijke certificeringen behaald voor het IBM PureSystems platform. De certificeringen betreffen de PureApp System en PureData System for Analytics oplossingen, twee systemen gericht op het uitvoeren van specialistische Business Intelligence en Business Analytics taken en automatische workload deployment. i³ groep is daarmee de eerste organisatie in Nederland die beide certificeringen in haar bezit heeft.

“De IBM PureData System for Analytics oplossingen bieden bijzonder veel toegevoegde waarde voor organisaties met grote data warehouses waarop bijna continu analyses en rapportages worden uitgevoerd. Behalve een besparing in tijd en management betekent dit ook dat de reguliere infrastructuur ontlast wordt van deze I/O intensieve taken.” aldus Eddy Visser. “Organisaties kunnen met dit platform meer en sneller analyses maken van data uit verschillende informatiebronnen. De geïntegreerde appliance rekent af met het gedoodverfde zandlopertje en biedt organisaties de gelegenheid om zich nog meer te richten op haar klanten en doelen.”

Organisaties in bijvoorbeeld retail, finance, overheid en healthcare kunnen enorm profiteren van de snelheidswinst die dit platform biedt voor analyses en onderzoek. De appliances zijn door i³ groep ook te leveren in een CARE4Use model waarin organisaties betalen naar gebruik per maand. Dit door i³ groep al jaren beproefde financieringsmodel speelt in op de behoefte naar kostenflexibilisering. Eddy sluit af: “Door de transitie van CAPEX naar OPEX hoeft een organisatie niet meer zelf grote investeringen te doen in infrastructuur en beheer, maar worden deze kosten flexibel en per maand in rekening gebracht. Daardoor is ICT flexibel en altijd zeker.”
 
  

Partners