24-02-2013

Unilever optimaliseert forecasting en verlaagt zijn Europese voorraad aanzienlijk met Terra Technology

Deel dit bericht


Unilever heeft Terra Technology’s oplossingen Demand Sensing en Multi-Enterprise Inventory Optimization in heel Europa geïmplementeerd. Deze oplossingen verbeteren de forecasting nauwkeurigheid en zorgen voor een flexibelere en efficiëntere supply chain, wat weer leidt tot lagere voorraden en verbeterde beschikbaarheid van producten uit voorraad.

“Unilever implementeerde Demand Sensing en Multi-Enterprise Inventory Optimization in Europa na een succesvolle implementatie in Noord-Amerika,” aldus Fabrizio Bortolotti, Europese Planning Director van Unilever. “Een nauwkeurigere forecasting en beter voorraadbeheer zijn een goede aanvulling op onze lean manufacturing strategieën, waardoor wij groeikansen kunnen benutten en de service aan onze klanten kunnen optimaliseren zonder het risico van te hoge voorraden.”

De uitdagingen van een schommelende vraag zijn enorm in Europa. Om de forecasting nauwkeurigheid en voorraadniveaus in de gehele regio te verbeteren, moet men in staat zijn de gegevens van diverse bronnen correct te interpreteren en deze informatie te gebruiken voor een snelle aanpassing van de voorraden aan specifieke veranderingen in het bestelgedrag in elk land.
 
   

Partners