16-02-2013

MicroStrategy in leiderskwadrant van 2013 voor business intelligence en analytics platformen

Deel dit bericht


Business Intelligence leverancier MicroStrategy is door Gartner geplaatst in het leiderskwadrant van het ‘Magic Quadrant voor Business Intelligence en Analytics Platforms 2013’.

Volgens Gartner werd data discovery in 2012 de dominante BI- en analytische architectuur. Het onderzoeksbureau ziet dat steeds meer organisaties gebruikmaken van diagnostische analyses met vooruitstrevende mogelijkheden zoals interactieve visualisatie, waardoor gebruikers gemakkelijker gegevens kunnen analyseren en zo nieuwe inzichten kunnen verkrijgen. Bovendien gelooft Gartner ‘dat doordat de meeste marktleiders de nadruk leggen op data discovery, de ontwikkeling versnelt in de richting van decentralisatie en invloed van gebruikers op business intelligence en analyses. Ook kunnen organisaties steeds meer diagnostische analyses uitvoeren.’

Een kopie van het Gartner-rapport is beschikbaar op:http://www.microstrategy.com/gartner.

In 2013 lanceerde MicroStrategy een reeks innovatieve oplossingen voor business analytics, het mobiele applicatie-platform en cloud-oplossingen:

  • MicroStrategy versterkt haar enterprise porfolio met innovaties in visual exploration, dashboards, big data en business analytics

In juli 2012 introduceerde het bedrijf MicroStrategy 9.3, de nieuwste versie van haar core business intelligence platform. MicroStrategy 9.3 bevat tientallen krachtige nieuwe mogelijkheden en verbeteringen van Visual Insight, MicroStrategy's data discovery software. Daarnaast biedt het meer ondersteuning voor geavanceerde analyses van 'R' (een open source taal voor voorspellende analyse) en een betere aansluiting met Hadoop. In november 2012 certificeerde MicroStrategy de integratie met de Amazone Redshift datawarehouse dienst.

  • MicroStrategy biedt uitgebreide mobiele mogelijkheden

In januari 2012 kondigde MicroStrategy de beschikbaarheid aan van MicroStrategy 9.2.1m; software waarmee informatiegestuurde mobiele apps voor iPhone ®, iPad ® en Android ™-apparaten gebouwd kunnen worden. In april 2012 kwam MicroStrategy met een nieuwe versie van MicroStrategy Mobile voor verbeterde integratie met AirPlay van Apple. Kijk voor meer informatie op: https://www.microstrategy.com/mobile/.

  • MicroStrategy breidt leiderschap in Cloud BI aanbod uit

MicroStrategy blijft leider in cloud-based business analytics. In de loop van 2012 maakten klanten van het MicroStrategy Cloud Platform meer dan 2 miljoen rapporten per week. MicroStrategy Cloud bouwt voort op de analytische, visualisatie en mobiele mogelijkheden van MicroStrategy 9.3 en biedt klanten een turn-key business analytics-oplossing, met inbegrip van infrastructuur, hosting van gegevens, ETL en BI-technologieën.

  • MicroStrategy introduceert Express, een innovatief software-as-a-Service (SaaS) aanbod

In oktober 2012 kondigde het bedrijf MicroStrategy Express aan waarmee elke ondernemer - ongeacht de technische vaardigheid – zelfstandig data kan analyseren en binnen enkele dagen krachtige datadriven web- en mobiele intelligentie apps kan implementeren voor duizenden gebruikers. Afgelopen jaar leverde MicroStrategy ook tal van technologische innovaties voor zijn Wisdom-, Alert-, en Usher-productaanbod.

   

Partners