25-01-2013

SAS ziet omzet stijgen naar 2,87 miljard dollar

Deel dit bericht

SAS, specialist in big data business analytics, heeft in 2012 opnieuw een recordomzet geboekt. De totale omzet nam met 5,4 procent toe tot 2,87 miljard dollar. Er zou ook winst zijn geboekt, maar exacte cijfers worden niet gegeven. SAS is namelijk een niet-beursgenoteerd bedrijf. Feit is dat het bedrijf al 36 jaar in de lift zit.

SAS biedt software waarmee klanten nauwkeurige, proactieve en doorslaggevende beslissingen kunnen nemen. In de categorieën waarin SAS traditioneel sterk is, zoals analytics en business intelligence, was de groei sterker dan het marktgemiddelde. Customer intelligence, fraudedetectie, risk management en supply chain analytics kenden meer dan 10 procent groei.

Nederland
In Nederland groeide het aantal medewerkers groeide met 15 procent en er werden lokaal nieuwe contracten gesloten met organisaties als AkzoNobel, Consumentenbond, Nationale-Nederlanden en ING. Ook het nieuwe Visual Analytics had interesse,  onder meer Dienst Regelingen van het Ministerie van Economische Zaken, Rijkswaterstaat, DirectPay, en Gelderse Vallei hebben de software aangeschaft.

In Nederland neemt de vraag naar big data-oplossingen toe, aldus Karel Kinders (foto), Managing Director van SAS Nederland. "De enorme groei aan data vindt in vrijwel elke sector plaats en het huidige economische klimaat zorgt ervoor dat organisaties de data die ze hebben ook echt moeten benutten om hun rendement en hun concurrentiepositie te versterken. SAS High-Performance Analytics (HPA) en SAS Visual Analytics bieden hiervoor de mogelijkheid op het gebied van snelheid, gegevensverwerking en analytics. Waarbij de inzichten op een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke manier worden weergegeven, ook op mobiele apparatuur."


Great Place to Work
2012 was ook een topjaar voor SAS als werkgever. Het Great Place to Work Institute beoordeelde de werkomgevingen van multinationale organisaties in verschillende landen en zette SAS op de eerste plaats in zijn lijst van World’s Best Multinational Workplaces. Ook in Nederland bereikte SAS opnieuw een topnotering.

De voortdurende toewijding aan innovatie en klantgerichtheid wordt nog eens onderstreept door het feit dat SAS een kwart van de omzet in 2012 opnieuw investeerde in research en development. Ook bleef SAS investeren in mensen: het aantal medewerkers nam het afgelopen jaar wereldwijd toe met 7 procent tot 13.442 medewerkers eind 2012.

Door: Witold Kepinski 

 

Partners