31-10-2012

QlikTech introduceert QlikMarket Business Discovery Exchange

Deel dit bericht


BI-leverancier QlikTech introduceert QlikMarket. Deze online portal stelt de belangrijkste applicaties die via het QlikView Business Discovery platform ontwikkeld zijn beschikbaar voor QlikView gebruikers.

QlikTech laat partners, klanten en prospects met elkaar in contact komen via QlikMarket. Op dit moment zijn meer dan vijftig applicaties beschikbaar op market.qlikview.com. Het gaat hierbij ten eerste om Connectors: hiermee wordt QlikView gelinkt aan specifieke bronsystemen en data, zoals SAP- of ETL-oplossingen. Ten tweede zijn er Extensions: nieuwe functies waarmee de QlikView-ervaring wordt verbeterd met bijvoorbeeld nieuwe diagramtypen, geografische mapping en real-time data streaming. En ten derde zijn er Purpose-built Apps: applicaties van QlikView die tegemoet komen aan specifieke klantbehoeften, zoals een CFO-dashboard en procurement benchmarking.

QlikMarket
Klanten, prospects en meer dan 90.000 leden van de QlikCommunity kunnen op QlikMarket eenvoudig navigeren: ze kunnen sorteren op markt of oplossing, relevantie of partner en op de meest gedownloade of hoogst gewaardeerde applicaties. Bovendien krijgen bezoekers toegang tot feedback van andere gebruikers “Ons doel is om het zo eenvoudig mogelijk te maken voor onze partners en klanten om zaken te doen met QlikTech”, vertelt Bas van der Horst (foto), Country Manager Benelux bij QlikTech. “QlikMarket creëert omzetkansen voor haar partners en voor klanten een one-stop shop om hun eigen QlikView platform uit te breiden. Daarnaast kan QlikTech haar klanten beter van dienst zijn door de inzet van crowd-sourcing, waarbij de interesse en eisen van klanten voor specifieke toepassingen en technologieën gepeild worden.”

Partners
QlikMarket is tevens een plek waar oplossingen QlikTech-partners op het gebied van Business Discovery of self-service BI worden benut. QlikMarket bevat momenteel Big Data-connectors en extensions (Google BigQuery), ongestructureerde analytische oplossingen (Attivio), connectors met Facebook, Twitter en Google Analytics (Industrial Codebox), en Cloud aanbod zoals RApid Spend Analytics Enterprise en Rapid Self Service Analyse Anything (Rosslyn Analytics). QlikMarket biedt ook branche- en functionele applicaties, zoals farmaceutische en productionele applicaties die zich richten op specifieke gebieden, zoals property management en sales channel management.

Het aanbod van QlikMarket bestaat uit applicaties van Qonnect QlikTech Program solution providers, technologie-, OEM- en systeemintegrator partners. QlikMarket onderscheidt zich van andere portals doordat gebruikers met elkaar kunnen communiceren en de oplossing zelf met live demonstraties kunnen ervaren, aldus de leverancier.

Door: Witold Kepinski

Partners