08-10-2012

Joe Tucci (EMC): 'voorspelbare real-time analyse wordt Big Data killer app'

Deel dit bericht

 

'Predictive real-time analysis', ofwel voorspelbare real-time data analyse, wordt de 'Big Data killer app'. Dit zei Joe Tucci (foto), ceo van dataopslagleverancier EMC, op een keynote tijdens Oracle OpenWorld dat onlangs in San Francisco werd gehouden.

NoSQL en Hadoop
Volgens Tucci leidt de komst van private en publieke cloud computing omgevingen, in combinatie met Big Data, tot een nieuwe aanpak van dataopslagmethodieken, onder andere met NoSQL en Hadoop. NoSQL is een breed gamma aan databasemanagementsystemen in vorm van gestructureerde storage, die op beduidende wijze verschillen van het klassieke relationele databasemanagementsysteem (RDBMS). Hadoop is een open source op Java gebaseerd raamwerk. Hadoop is geschikt voor de verwerking van grote hoeveelheden data in een gedistribueerde it-omgeving.

Xtremio en VMware
Volgens Tucci kunnen organisaties met predictive real-time analysis structurele data uit relationale databases (zoals Oracle) en ongestructureerde data zoals in Hadoop combineren. Daabij wordt snell storage technolgie gebruikt zoals flash storage, zoals het Xtremio product van EMC dat binnenkort op de markt komt. Hierdoor krijgen organisaties betere analyses, zoals klantgedrag. Tucci pitchte andere EMC-technologie die hierbij nodig, is zoals virtualisatiesoftware (VMware) voor de 'software-defined data center'.

Door: Witold Kepinski

Partners