16-07-2012

MicroStrategy introduceert vernieuwd BI-platform 9.3 en Cloud Express

Deel dit bericht


MicroStrategy vernieuwt zijn BI-platform met de introductie van versie 9.3 dat ondersteuning biedt voor visuele dataexploitatie en het open-source gebaseerde Hadoop. Dit maakte de leverancier bekend tijdens de MicroStrategy World 2012 conferentie in Amsterdam.

MicroStrategy 9.3 heeft nieuwe functies zoals een update van de Visual Insight gebruikersinterface waarmee medewerkers Big Data kunnen verwerken en analyseren met snel beschikbare dashboards. Daarnaast heeft de nieuwe versie visualisatietools, onder andere voor Network Diagram voor het analyseren van relaties tussen onderwerpen en groepen. Ook is er een snelle zoekmachine die razendsnel relevante data opzoekt.

Gebruikers kunnen MicroStrategy 9.3 combineren met Hadoop, een Apache open source-project dat Java-programma's gebruikt. Hadoop heeft zijn basis in het MapReduce-algoritme. Programmeurs kunnen met MapReduce-applicaties, via een simpele ‘drag-and-drop interface', data tussen MicroStrategy-systemen en Hadoop verplaatsen. Hierdoor kunnen ze sneller Business Intelligence analyses uitvoeren en rapporten opmaken.

MicroStrategy 9.3 ondersteunt verder de open-source ‘R’ ontwikkelingstaal voor statistische analyses met de management toolset System Manager. ‘R’ is een vrij verkrijgbaar statistisch pakket te downloaden op http://www.r-project.org. Omdat ‘R’ een zogeheten open source structuur kent, zijn nieuwe statistische ontwikkelingen direct beschikbaar via nieuwe downloadbare packages.

Cloud Express

MicroStrategy introduceert de beta release van Cloud Express Business Intelligence software. Het gaat hierbij om een software-as-as-service BI-oplossing dat mogelijk maakt om gepersonaliseerde rapporten en dashboards te publiceren naar duizenden ontvangers en groepen.

Cloud Express is een nieuwe BI-dienst als aanvulling van de bestaande MicroStrategy Cloud Personal en Platform diensten. MicroStrategy Cloud Personal is een gratis dienst voor iedereen die weet hoe die met de BI-software van MicroStrategy kan werken. Zo kunnen gebruikers informatie uit Microsoft Office Excel of CRM-software van Salesforce.com naar MicroStrategy Cloud overzetten. Vervolgens kunnen ze data-informatie analyseren en visualiseren. Daarna kan de gebruiker met Cloud Express rapporten delen met andere collega’s, partners of online groepen via sociale media of internetpagina’s. Speciaal voor Apple iPad gebruikers is er een Content Express app ontwikkeld waarmee ze content kunnen delen.

MicroStrategy Cloud Express BI-software wordt in abonnementsvorm aangeboden vanuit MicroStrategy’s cloudgebaseerde Cloud Platform  of via het eigen datacenter van klanten. Cloud Express werkt met verschillende database en datawarehouseoplossingen zoals van SQL Server, Teradata en Netezza.

Door: Witold Kepinski 

    

Partners