06-05-2024

Teradata omarmt Open Source met Apache Iceberg en Delta Lake

Deel dit bericht

Teradata kondigt een open benadering aan van de ondersteuning van open tabelformaten Apache Iceberg en Linux Foundation Delta Lake, waarmee het de ommezwaai in de industrie naar open-source technologieën omarmt en klanten een keuze biedt op het gebied van data management. Deze stap voegt een toekomstgerichte dimensie toe aan Teradata VantageCloud Lake, Teradata's cloud-native analyse- en dataplatform voor AI, evenals Teradata AI Unlimited, een on-demand en cloud-native AI/ML-engine - die vanaf Q2 2024 in openbare preview gaat op zowel AWS als Azure Marketplaces.

Teradata's platform biedt first-party services voor Apache Iceberg en Linux Foundation Delta Lake OTF's met volledige ondersteuning voor cross-read en cross-write data die zijn opgeslagen in meerdere OTF's. Deze interoperabiliteit strekt zich uit tot AWS Glue-, Unity- en Apache Hive-catalogi en werkt in multicloud- en multidata lake-omgevingen, wat is ontworpen om Teradata-klanten een geharmoniseerde data-ervaring te bieden zonder data te hoeven verplaatsen of transformeren.

De toepassing van AI heeft geleid tot een snelle consolidatie van datawarehouses, analyses en data science workloads in verenigde lakehouses. OTF-ondersteuning breidt Teradata's lakehouse-mogelijkheden verder uit en biedt een storage abstractielaag die is ontworpen om flexibel, kostenefficiënt en gebruiksvriendelijk te zijn. Gebruikers kunnen AI Unlimited en andere analytische engines inzetten tegen hun eigen datasets, in hun eigen cloud object stores - waardoor ze een flexibele aanpak kunnen hanteren zonder de uitdaging en kosten van het verplaatsen van data. Veilige, gedeelde toegang tot grote datasets stelt klanten van Teradata in staat om onder andere datapijplijnen te bouwen, modellen te trainen, analyses en besluitvorming te verbeteren.

Teradata AI Unlimited
Teradata AI Unlimited is een on-demand en cloud-native AI/ML engine die volledig open is - met ondersteuning voor open tabelformaten - wat bedoeld is om AI-innovatie sneller, eenvoudiger en kosteneffectiever te maken. AI Unlimited is binnenkort beschikbaar in een publieke preview op AWS en Azure Marketplaces. Hiermee kunnen data scientists, data engineers en ontwikkelaars AI-projecten verkennen en operationaliseren.

Teradata AI Unlimited is ontworpen om high-performance compute, massieve parallelle verwerking en geavanceerde in-engine analytics te bieden die nodig zijn om AI workloads uit te voeren en operationeel te maken. AWS SageMaker en Azure Machine Learning kunnen worden geïntegreerd in AI Unlimited workloads, en Azure OpenAI Services bieden LLM's die kunnen worden gebruikt om generatieve AI-toepassingen te ontwikkelen. Teradata heeft ook integraties toegevoegd met tools van derden - Airbyte Cloud, Apache Airflow en dbt (data build tool). Deze integraties zijn bedoeld om het bouwen van datapijplijnen te versnellen.

Partners