09-04-2024

Veeam en Microsoft ontwikkelen gezamenlijk AI-oplossingen

Deel dit bericht

Veeam Software kondigt een vijfjarige strategische samenwerking aan met Microsoft. Het doel van deze samenwerking is de integratie tussen de producten van Veeam en Microsoft Copilot- en AI-diensten om gezamenlijke klanten te beschermen.

Naast gezamenlijke innovatie zullen de twee bedrijven dataprotectie voor Microsoft 365 en Microsoft Azure op de markt brengen via de onlangs aangekondigde Veeam Data Cloud. Door een meerjarige samenwerking op het gebied van engineering ontwikkelen Veeam en Microsoft mogelijkheden om organisaties draaiende te houden in het licht van toenemende cyberincidenten, uitval en natuurrampen. De combinatie van de backup- en herstelmogelijkheden van Veeam en de schaal en innovatie van Microsoft zorgt voor een betere cyberweerbaarheid voor klanten.

“Nu klanten vaker naar de cloud verhuizen en generatieve AI gebruiken, blijft het beschermen van data een topprioriteit”, zegt Judson Althoff, executive vice president en chief commercial officer bij Microsoft. “Samen met Veeam helpen we miljoenen gebruikers met de volledige bescherming van hun data via Microsoft 365 en Microsoft Azure. Ik ben blij dat we voortbouwen op onze samenwerking door Microsoft’s Copilot en Azure te combineren met Veeam’s oplossingen voor dataprotectie, zodat onze klanten hun data beter en sneller dan ooit kunnen backuppen, beschermen en herstellen.”

Hoogtepunten van de samenwerking tussen Veeam en Microsoft
De samenwerking tussen Veeam en Microsoft breidt zich uit over meerdere dimensies, waaronder:
• Gezamenlijke ontwikkeling om extra AI-mogelijkheden naar Veeam backup- en herstelproducten te brengen, waaronder de integratie van Microsoft Copilot voor geautomatiseerde data-analyse, kosteneffectief inzicht op basis van AI en eenvoudige datavisualisatie.
• Geïntegreerde ondersteuning van de nieuwste API’s voor Microsoft 365 Backup Storage voor versnelde backup- en herstelsnelheden binnen Veeam Backup for Microsoft 365.
• Gezamenlijke go-to-market-activiteiten om de oplossingen van Veeam voor dataprotectie en herstel te verkopen aan Microsoft 365- en Microsoft Azure-klanten.
• Nieuwe Veeam-functionaliteit voor backup en herstel voor Microsoft Azure.
• Versnelde migratie van on-premises klanten naar de Veeam Data Cloud, gehost op Azure.
• Klantmigratie naar en bescherming van Azure Kubernetes Services met Kasten by Veeam.

Veeam-functionaliteit voor bescherming tegen en herstel van ransomware voor Microsoft-klanten
Veeam biedt veel functionaliteiten waarmee klanten Microsoft 365- en Microsoft Azure-data kunnen beschermen en herstellen:
• Bescherm kritieke Microsoft 365-apps en -data tegen cyberdreigingen met gecontroleerde toegang, air-gapped en immutable back-ups; altijd verzekerd van snel herstel.
• Herstel naar iedere locatie en laat het bedrijf 5x sneller draaien met geavanceerde bewaking en rapportage.
• Geïntegreerde bescherming van Microsoft gehoste IaaS-, PaaS- en SaaS-gegevens met één gebruiksvriendelijke, schaalbare webconsole.
• Verkort de time-to-value met directe beschikbaarheid en intuïtieve, policy-based automatisering die binnen enkele minuten data beschermt en meer dan 50 herstelopties biedt.
• Verlaag de total cost of ownership (TCO) met de opslag van gecomprimeerde back-ups op kosteneffectieve, maar duurzame Azure Blob-storage.

Veeam Data Cloud, gebouwd op Microsoft Azure, biedt het vertrouwen van het Veeam Data Platform en het gemak en de toegankelijkheid van een clouddienst. Veeam Data Cloud biedt backup-as-a-service (BaaS) voor Microsoft 365 en Microsoft Azure, zorgt voor veerkracht en gebruikt krachtige dataprotectie- en beveiligingstechnologie voor een eenvoudige, naadloze gebruikerservaring.

Company:

Veeam, Microsoft

Partners