26-03-2024

Oracle en NVIDIA bieden wereldwijd Sovereign AI

Deel dit bericht

Oracle en NVIDIA kondigen een samenwerking aan om wereldwijd soevereine AI-oplossingen te kunnen bieden. Oracle's gedistribueerde cloud, AI-infrastructuur en generatieve AI-services, in combinatie met NVIDIA computing- en generatieve AI-software stellen overheden en bedrijven in staat om AI-fabrieken uit te rollen.

Deze AI-fabrieken kunnen lokaal cloudservices draaien in de veilige omgevingen van een land of organisatie, met een scala aan operationele controles die de soevereine doelen van diversificatie en het stimuleren van economische groei ondersteunen. “Nu AI wereldwijd het bedrijfsleven, de industrie en het beleid verandert, moeten landen en organisaties hun digitale soevereiniteit versterken om de belangrijkste data te beschermen”, zegt CEO Safra Catz van Oracle. “Onze voortdurende samenwerking met NVIDIA en onze unieke mogelijkheid om cloudregio’s snel en lokaal te implementeren, zorgen ervoor dat samenlevingen van AI profiteren zonder hun beveiliging in gevaar te brengen.”

Volgens Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA, is datasoevereiniteit een culturele en economische noodzaak nu generatieve AI innovatie aanjaagt. “Oracle’s geïntegreerde cloudapplicaties en infrastructuur, in combinatie met NVIDIA’s snelle computing en generatieve AI-services, bieden de flexibiliteit en veiligheid die landen en regio’s nodig hebben om hun eigen lot te bepalen.”

Company:

Oracle, NVIDIA

Partners