15-02-2024

Confluent Migration Accelerator vereenvoudigt overstap naar datastreamingplatform

Deel dit bericht

Confluent heeft de Confluent Migration Accelerator aangekondigd, een nieuw programma in samenwerking met het Confluent-partner ecosysteem om een vliegende start te maken met het datastreaming traject van organisaties. Als bedrijven willen migreren weg van Apache Kafka en traditionele streaming infrastructuur, zal Confluent's Migration Accelerator de drempel voor migratie verlagen.

Real-time data is van cruciaal belang voor moderne bedrijven om nieuwe klantervaringen te stimuleren, bedrijfsactiviteiten te verbeteren en innovatie in producten en diensten aan te wakkeren. Apache Kafka is wijdverspreid geaccepteerd als een manier om real-time data te benutten, met meer dan 100.000 wereldwijde organisaties en 75 procent van de Fortune 500 die het vandaag de dag gebruiken. Ondanks de populariteit kan het zelf beheren van open-source Kafka aanzienlijke operationele lasten en risico's met zich meebrengen, die na verloop van tijd alleen maar groter worden.

Hoewel Kafka als basis dient voor moderne datasystemen, biedt het niet alle benodigde functionaliteiten out-of-the-box, zoals elastische schaalbaarheid, failover-processen, clusterdimensionering en meer. Dit betekent dat er kostbare ontwikkeltijd en middelen worden besteed aan het bouwen van low-level tooling en het onderhouden van de prestaties van het platform in plaats van aan andere hoogwaardige projecten.

Verschillende Confluent partners hebben zich aangesloten bij de Confluent Migration Accelerator om deze migratie gemakkelijker te maken. Launch partners voor de Confluent Migration Accelerator zijn onder andere Amazon Web Services (AWS), EPAM, Google Cloud, iLink, Improving, Microsoft Azure, Platformatory, Psyncopate, CloudMile, Ness en SVA System Vertrieb Alexander GmbH. Confluent zal het programma blijven uitbreiden door meer partners aan te trekken met innovatieve migratieoplossingen om klanten te helpen sneller te schalen.

Company:

Confluent

Partners